Het Weblog van KEI
Lees alles vanaf 2008
Weblog

RSS
Machtswisseling
2010/05/30 14:47:18
Zielige Willem...Willem en Obelix stoeiden stevig, maar Willem bleef de 'baas' van het hondenspul. Dat is gistermorgen (eindelijk?) veranderd: Obelix beet stevig van zich af, Willem lag opeens onderop en heeft nu een zere poot.
Willem is nu heel zielig... ligt maar in z'n mandje en gromt een beetje als Obelix voorbij komt. Maar het moest er een keer van komen (Obelix is gewoon veel groter en steviger) en als Willem er even aan gewend is dan is het (denken wij) voor hem ook veel fijner: hij is een heel angstige en onzekere hond, Obelix heeft wat meer zelfvertrouwen en lijkt ons dan ook wel geschikter om de 'leider' van ons roedeltje te zijn. Dat denken wij al ruim een jaar, maar de honden moeten dat rustig onderling uitmaken - en dat is nu dus gebeurd!

Allemaal ziek...
2010/05/30 14:36:23
Veulenmanen zijn heel zaht en pluizig...Vrijdagavond had Cupido een dikke keel, vrijdagnacht Blacky ook opeens en zaterdagmorgen moesten ook Viola en Goodfellow eraan geloven: dikke keel, bolle wangen en de diagnose: Droes.
Het valt ons reuze mee: ze hebben geen koorts en eten gewoon door. Twee weken rust en drie dagen antibiotica zou moeten voorkomen dat ze erg ziek worden en daarna zijn we waarschijnlijk weer voor jaren droesvrij, want het is een ziekte waar paarden weerstand tegen op moeten bouwen.
Roaske heeft het niet gekregen (tot nu toe - ze staat apart om te voorkomen dat ze alsnog besmet raakt).
Op de foto zie je de manen en een oortje van GoodFellow. Die maantjes zijn nog heerlijk zacht en pluizig, en z'n oren hebben zwarte topjes: benieuwd of dat zo blijft!
Zomerdagen
2010/05/30 14:29:52
ReuzentrampolineWij zijn helemaal klaar voor de zomer. De eerste hut is bijna gebouwd, er zijn kikkers genoeg die we kunnen vangen en bekijken (heel voorzichtig, natuurlijk) en eergisteren kwam er een reuzentrampoline bij. Dat was een idee van onze kinderen, die ook zelf de helft van het geld bij elkaar hebben gespaard: best knap! De trampoline wordt ingegraven, maar dat is een enorme klus waar we nog wel even zoet mee zullen zijn!
Kraamvisite
2010/05/30 14:24:13
Opa en Goody maken kennisNatuurlijk heeft Goody een hoop kraamvisite gehad. Eindelijk konden we eens blauwe muisjes serveren, en dat hebben we dan ook gedaan.
Viola is een makkelijke moeder, en ze vindt het best als er mensen in de stal komen. Daardoor konden we zelfs opa en oma, niet meer zo heel erg goed ter been, uitnodigen om Goody eens lekker te aaien.
Goody zelf wil graag met iedereen kennismaken, als hij dan maar een lekker hapje van je mag nemen: knopen, ceintuurs, maar ook een stukje broek smaken hem uitstekend! Maar hij bijt het allemaal niet kapot hoor!
Even vond hij het wel een gezellig idee om net als een hond met zijn voorhoefjes tegen ons op te springen, maar dat hebben we hem razendsnel afgeleerd: nu is het nog wel schattig, maar straks is hij een stevige jonge hengst en dan ben je niet meer zo blij met die aandacht...
Regendagje
2010/05/30 14:18:18
KaartenhuisSpelletjesZelfs in ons paradijs regent het gelukkig ook wel eens!
Geeft niet: onze voorraad leuke-binnen-dingen groeit maar door: WC-rol knutselen, koekjes bakken, spelletjes als Set, Weerwolven, Pesten of Mollenmania en de eerste kaartenhuizen zijn ook al gesignaleerd.
Zo hebben we het bij regen erg gezellig, en tussendoor is het natuurlijk ook nog gezond en leerzaam: op je beurt leren wachten, samenwerken, concentreren en natuurlijk de fijne motoriek!
Dus laat het maar af toe een dagje druilen: goed voor het gras en wij vermaken ons best!
Naar de wei...
2010/05/12 23:49:18

Natuurlijk staat ook Goody zoveel mogelijk in de wei. Nou ja, hij staat niet zoveel: hij rent en springt en dolt en dan laat hij zich (steeds eleganter) door de hofjes zakken voor een stevig dutje.
Hier zie je hoe we naar de wei gaan (dat gaat nu heel simpel: we hoeven alleen voor Viola te zorgen, GoodFellow komt vanzelf mee) en hoe een stevig dutje eruit ziet.Naar de wei!Slapen maar!

Kunstjes
2010/05/12 23:43:56
Het is heel rustig op het erf. We zijn al dagen niet in de kas geweest, de moestuin wordt een tikkeltje verwaarloosd en de bloementuin, waar was die ook alweer?
Niets om je zorgen over te maken: alle dieren krijgen eten en drinken en we ruimen de poep netjes op, maar de rest van de tijd zijn we heel druk met het controleren of het wel goed gaat met het veulen (we raken maar niet uitgekeken) en met het ontvangen van kraambezoek.
Zo missen we niets en begluren dus alle kunstjes, want dacht je van deze steiger?
Zo missen we niets, wil je ons wonderpaard zien plassen, krabbelen, en springen, klink dan maar:
Hello World!
2010/05/06 23:40:04
Ongeveer 24 uur geleden was ik een nat, sputterend diertje in een veel te groot vruchtvlies. Toen dat zo'n beetje voorbij was, was ik een balletdanser op hele lange benen... Ik lijk op een hertje (als ik drink), op een varken (als ik drink) op een konijn, een ezeltje een kangaroe... alle beledigingen voor mijn hele leven zijn al wel gepasseerd, dank u: Ik lijk gewoon heel erg op een fjordenveulen, omdat ik een heel mooi fjordenveulen ben! 
En... ik heb sproetjes!
En... ik kan al met vier benen springen
En... Mijn halster (maatje miniveulens) is me veel te groot! Geeft niks hoor, ik kan dat best dragen!
En... ik heb vandaag in de wei en in de bak niet geslapen... zes uur op mijn beentjes, mamma is dat niet een beetje heel veel...
En... ik maak de mooiste poepjes van de hele wei!
En... ik zat vast in het schikdraad, maar nu snap ik het en ben ik er ook niet meer bang voor...
Goody
2010/05/06 23:21:46
Goody is voor ons als leken een paard dat heel moeilijk zal zijn, denken we. Hij is namelijk zo sterk als een beer en ook zo lief en onschuldig als een pluizig eendekuiken...
Vanmorgen deed hij als van  zich spreken: we zouden naar de bak, mamma voorop, en Goody liep dus echt niet mee... Viola was dus ook weer snel terug op stal.
Een uurtje later lukte het wel en toen is Goody, door flink veel 'aandacht voor de achterhand' ( pak op z'n billen) braaf meeghehobbeld en heben ze een poosje in de bak gestaan en daarna zelfs nog een poosje in de wei.
Supermamma
2010/05/06 23:08:48
Supermamma ViolaViola is, in elk geval voor ons, de supermamma. In de stal mag eigenlijk iedereen er wel bij, en iedereen mag lekker aan Goody prutsen... maar.... NIEMAND mag tussen haar en Goody in gaan staan. Dan  loopt ze er vriendelijk maar zeer beslist even omheen, zodat het het allemaal even weer weten.

Goody mag drinken (en soms ook niet, dan krijgt hij een knietje, maar wel een lief en zacht knietje - voor een paard dan!)

En als we Viola meenemen en haar veulen volgt niet, dan is ze met geen tien touwen te houden... dan gaat ze gewoon terug naar haar kind!
Nou ja, de conclusie: ze draagt makkelijk, ze werpt makkelijk en ze is en goede moeder (en het is zelf een superpaard!). Dit is misschien wel voor herhaling vatbaar, volgend jaar?
Eerst ligt de bal nu bij ons - wij moeten deze Goody opvoeden tot een gelukkig, zelfverzekerd en (dus?) gemakkelijk hanteerbaar paard, en liefst zonder dat we hem van zijn paardeninstinct beroven.
Dat wordt nog en hele toer want hij is erg lief (dus een stevige aanpak is al gauw 'zielig', en hij is erg sterk en net zo dwars als z'n moeder: trek je aan het halster, dan trekt hij voluit terug!
 

For he's a jolly ...
2010/05/06 22:50:41
De naam was natuurlijk lastig. Wat begint er met een G, en klinkt ook leuk? Guppy was bij ons al ingeburgerd, en die naam blijven we ook wel binnenhuis voor hem gebruiken, want dat is ons koosnaampje voor dit wondertje. Maar ja, als je straks in de barrage mag rijden en de ring wordt geopend voor de amazone ... met haar geweldige paard 'Guppy'?
En toen was het ook nog een hengst. En we hopen dat hij zo mooi en lief is dat hij ook weer een hengst wordt die uitgenodigd wordt om zijn genen door te geven. Kunt u zoch iemand voorstellen die zijn Fjordenmerrie laat dekken door Guppy...
George en Georgina stonden paraat - help!
Maar toen het beestje geboren was, was het opeens makkelijk. Het is namelijk écht goed gezelschap, en dat is een Good Fellow. En zo lief als hij nu is, en het een enorm cadeautje, een Goody.  Dus probeer er maar aan te wennen, ons wonderveulen gaat onder de naam Good Fellow (Goody) soms ook wel Guppy, door het leven!
Turbo bevalling
2010/05/06 22:38:03
Net geboren...Op koninginnedag waren de paarden druk. Tuurlijk dachten wij dat dat de bevalling aankondigde. Maar het was kennelijk de optocht, want hoe vaak we ook aan Viola voelden en kneedden... er veranderde niets meer...
Maandag hebben we een geboortemelder gehuurd en geïnstalleerd, zodat we dinsdag wel uit konden (dachten wij). De melder zou de eerste perswee (merrie ligt op haar zij) melden, en dan heb je toch in de regel nog wel een ruim halfuur de tijd om de bevalling te zien. We hadden een leuke snipperdag. We hadden een fijne Bevrijdingsdag, toen we de  paarden binnenhaalden leken de banden niet echt los te zitten, maar wel iets losser...
En toen kwam de stroomversnelling: Om kwart voor tien een gek geluidje, wat het alarm bleek te zijn. Om tien voor tien was het veulen al helemaal geboren, maar het zat nog in een vlies en het probeerde dat duidelijk stuk te maken, maar na een minuut of tien was dat niet gelukt en heb ik het van zijn hoofd getrokken.
Vlak daarna stond de mamma op (verstoord door mij) en begon te likken, en vanaf dat moment stond de tijd voor ons stil... We wilden zo graag zien dat het veulen ging staan, en dronk, en dat de nageboorte kwam (en graag compleet)... dágen hebben we staan wachten, maar het was minder dan een uur. Toen stond en dronk en het veulen en viel de nageboorte. Die hebben we opgeruimd, en meteen de geboortemelder van Viola afgehaald. Verder hebben we die avond niets meer met moeder of kind gedaan - misschien had dat wel gemoeten, maar we waren zo bang dat we de moeder-kind relatie zouden verstoren dat we een respectvolle afstand hebben gehouden.
 
Snipperdag
2010/05/06 22:19:23

Keien bij de dino'sOnze snipperdag op 4 mei ging naar de dierentuin in Amersfoort. Maar liefst 10 man/vrouw sterk gingen we erop af en hebben we ondermeer het nieuwe dinosaurier-bos bekeken.
Gelukkig konden we met z'n allen (twee auto's vol) gaan en de honden zelfs meenemen. Als we bij onze huisleverancier Westrienen geen  geboortemelder hadden kunnen lenen, dan waren we beslist niet allebei van het erf gegaan - niet dat het iets zou hebben uitgemaakt, lees het bevallingsverslag maar!
Maar het was een fijn dagje: droog en niet te koud, een groep die het onderling goed kon vinden (en toch heel divers, van 57 tot 6, van ADHD tot zwakbegaafd). Soms, als ik kijk hoe gemakkelijk onze klanten en kinderen met anderen en met de beperkingen van anderen om leren gaan, dan denk ik dat wij 'gewone' volwassenen toch ook nog heel veel te leren hebben.... Waarom voelen wij ons soms ongemakkelijk, als iemand luid en heel duidelijk blij is? Waarom zou je iemand geen arm geven, als dat gezelliger is? En toch, als we dan een keer van het erf af zijn, dan valt het me meteen weer op hoe 'bijzonder' onze klanten zijn, en vooral hoe bijzonder het is dat ze elkaar onderling wel klakkeloos accepteren. Daar ben ik best wel mega trots op...

13 Totaal items
Zus en zo
Mens en dier
Bloem en plant
Mei, 2009
Juni, 2009
Augustus, 2009
September, 2009
Oktober, 2009
November, 2009
December, 2009
Januari, 2010
Februari, 2010
Maart, 2010
April, 2010
Mei, 2010
Juni, 2010
Juli, 2010
Augustus, 2010
September, 2010
Oktober, 2010
November, 2010
December, 2010
Januari, 2011
Februari, 2011
Maart, 2011
Mei, 2011
Juni, 2011
Augustus, 2011
September, 2011
Oktober, 2011
November, 2011
December, 2011
Januari, 2012
Februari, 2012
Maart, 2012
April, 2012
Juni, 2012
Augustus, 2012
September, 2012
November, 2012
Januari, 2013
Februari, 2013
Maart, 2013
Mei, 2013
Juli, 2013
September, 2013
Oktober, 2013
November, 2013
December, 2013
Januari, 2014
Februari, 2014
Juni, 2014
Juli, 2014