Het Weblog van KEI
Lees alles vanaf 2008
Mens en dier

RSS

Vanwege de privacy worden hier geen namen gebruikt. Daardoor lijkt het misschien soms wat onpersoonlijk, maar dan weet u nu waarom.


Meer lezen over KEI.

Black Beauty
2014/06/03 10:23:30
BlackWe werden verrast, want die kleine Jip, waarvan we dachten dat hij nog te jong was om vader te worden, was toch al volwassen en Pip had opeens zomaar een kleintje naast zich staan, een rammetje. Flip beviel een week later van een ooitje, en dus hebben we ze samen Black Beauty genoemd.
Klein hoor, zo'n lammetje van een minischaap...
Kikkerpoel
2014/06/03 10:09:50
DrilNa de babysnoek van vorig jaar (niet zo slim van ons) was de kikkerpoel aardig leeg. Maar inmiddels zitten er voorntjes is, stekelbaarsjes, kikkers en salamanders, dus het is weer aardig op orde.
Ook de schildpad wordt nog af en toe gezien, die zal het ook wel gezellig vinden, al die nieuwe vriendjes!
Broeden
2014/06/02 23:15:40
Lekker broeden!Ons pluimvee doet weer goed zijn en haar best. Tussen de druiven, in de lantarenpaal, in het kippenhok, op de hooizolder, onder de tractor, onder de kar, in het andere kippenhok en op de mesthoop vinden we broedende dames.
Alle broedende eenden zijn helaas kansloos - sinds Donald vorig jaar overleed hebben zij geen woerd gezien!
Bij de kippen zou het best kunnen lukken (hanen genoeg!) maar tot nu toe is er wel hier en daar een nest verlaten maar nog nergens gepiep gehoord. Tot is er wel aanwas: eind mei kregen we een kipje erbij uit Culemborg. mogelijk een araucana want de eitjes zijn groen (zeggen ze, we hebben er nog geen gezien). 
Activiteiten
2014/02/22 12:26:58
Heerlijke zeepjesOver twee weken gaat het winkeltje open. We willen daar allerlei leuke spulletjes verkopen, die we zelf gemaakt hebben. Jam hebben we nog genoeg, maar de rest van de voorraad moeten we nog aanleggen, dus er wordt hard gewerkt: kaarten maken, zeepjes gieten, bandjes knopen, tasjes maken, kaarsen maken en cupcakes bakken. Erg gezellig, en helemaal niet erg om met dit regenachtige weer een weekje binnen te zitten!
We zijn altijd nog op zoek naar nieuwe spulletjes, die óók gemaakt kunnen worden door onze mensen. Pindaslingers voor de vogeltjes bijvoorbeeld, of pomponkuikentjes. Hebben jullie een leuk idee, wil je dat dan even doorgeven?
Knuffeluurtje
2014/02/22 12:09:33
Indy genietEén keer per maand gaan we een uurtje naar Lingewaarde. We brengen dan een paar konijntjes mee en de bewoners mogen ze komen aaien. Lotje en Indy vonden het de eerste keer heel eng, maar nu zijn ze het al aardig gewend. De bewoners ook, sommige zie je echt genieten en anderen herinneren zich opeens hoe ze vroeger zelf ook....
Eén meneer viel zelfs met konijn en al in slaap!

We zouden best iets vaker dan één keer per maand een knuffeluurtje willen houden, dus als jullie nog een (woon) groep weten waar ze ook van kleine dieren houden, neem dan even contact op, dan komen we een keertje kijken!

Van Bokken en Schapen
2014/01/22 13:03:09

Het scheitenhekDe schapen moeten van de bokken gescheiden worden, zegt het gezegde. Daarmee bedoelen ze dat je de mannen en de vrouwen uit elkaar houdt.
Jip was toen hij kwam nog een lief lammetje, maar intussen is hij ook al bijna een bok (je). We gaan hem niet van de schapen gescheiden houden, want we willen best lammetjes, maar we willen wél schapenlammetjes en geen scheitenlammetjes of gapenlammetjes. Daarom zit er nu een stevig hek tussen de geiten en de schapen.

Aquarium
2013/12/30 11:40:18
GuppieDat onze woensdagkeien van vissen houden, dat kan niemand ontgaan zijn. Begin november hebben we daarom twee mooie guppen gekocht, die we in een grote vaas op de kachel dachten te houden.
Dat bleek niet zo goed te gaan, de beestjes hadden het veel te koud, dus na drie weken kwam er een echt aquarium, met verwarming en filter en noem maar op.
Daar konden, behalve de guppen, ook andere dieren in, dus er kwamen een paar garnaaltjes en twee algeneters bij. Iemand z'n oma had ook nog wat guppies voor ons en dus is de bak nu mooi vol. En de keien van de woensdag houden hem keurig schoon ook, complimenten hoor!
Kattengeluk
2013/10/13 16:37:12
Slapende kittensHet dierenasiel in Tiel zocht gastgezinnen voor kittens. Wij zijn stapelgek op kittens, maar we hebben al katten genoeg, dus willen we niet steeds een nestje laten komen.
Dat is dus een prima match - wij zorgen af en toe voor een nestje kittens, vertroetelen ze, en als de kittens groot genoeg zijn dan gaan ze naar hun vaste baasje.
Hier zie je het tweede opvang-project: vlekje, witnek, blesje en zwartje (lekker praktische namen) zijn hier nu ruim twee weken en zijn samen al één kilo aangekomen!
Met zo'n nestje kittens maak je elke dag wel iets raars mee. Ze lopen over de laptop, blazen tegen de hond, vallen van de bank en de trap en... tja, waar zijn ze eigenlijk nog niet vanaf gevallen?
Als je alle rare capriolen wilt meemaken, dan moet je ons maar volgen op www.facebook.com/zorgboerderijKEI. Daar staat bijna elke dag wel een fotootje...
Kippenhok
2013/10/13 16:23:41
KippenDeze kippen (10) kregen we van een meneer die ze zelf niet meer mocht houden van de dokter. Daarom hebben we onze kippen uit het kippenhok gejaagd (die slapen toch liever in een boom) en zitten hier voorlopig de nieuwe.
Voorlopig, omdat voor deze grote kippen ons kippenhok eigenlijk te klein is. Er zal dus iets geknutseld moeten worden - liefst vrije uitloop, maar dan zonder dat de rivaliserende hanen elkaar tegenkomen. We slapen er nog een nachtje over!
Jippie: Jip!
2013/09/02 23:59:49

2 augustus was het zover: onze ram Jip wsas oud genoeg om bij ons te komen wonJip in mijn armenen. Zo'n klein bokje is verrassend simpel op te halen: je pakt hem bij zijn horentjes, en neemt hem in een soort houdgreep. Daarna kan hij gewoon achterin de auto...
Het was wel even zielig toen de kleine bok bij ons in de geitenwei terecht kwam. NIemand vond hem lief en schattig en knuffelig: Adele vond hem de moeite niet waard (nog steeds niet), maar Adele is dan ook wel erg groot.
Floor doet niet zo moeilijk, maar ze wil wel graag méér eten krijgen dan Jip. Truus denkt er net zo over.
Karin is gewoon Karin, dus die vindt dat Jip straf moet hebben als Jip iets doet (en ook als hij niets doet). Dat is nog even naar voor Jip, maar zijn horens zijn nu bijna groter dan die van Karin en dan zal het denken wij gauw over zijn!
Pip en Flip hebben Jip wel geaccepteerd. Pip (de zwarte) vindt hem echt wel leuk en blijft ook steeds in zijn buurt. Flip (de witte dus) zit liefst een meter verderop, maar ze valt hem beslist niet lastig.

Jong!
2013/07/23 08:34:06
Verward kippenkuiken


Al dat gebroei is toch ergens goed voor: een klein Woutertje is al een paar weken oud en maakt het uitstekend. 20 juli is er bovendien door een eend een kippenkuiken uitgebroed, dat zich aardig als een eend gedraagt. En ook in het derde nest, bovenin het kippenhok, is een kuikentje geboren! 
Ach Stagiaire.....
2013/07/23 01:55:43

....de rozen zullen bloehoeien...ook al zien we jouhouw niehiet meer....Shetjes
Gelukkig is het een heel stuk minder dramatisch dan dit lied, maar het blijft aan het eind van het schooljaar moeilijk om afscheid te nemen van mensen die maandenlang zo intensief hebben deelgenomen aan onze kleine gemeenschap. Soms heten ze Margriet, of Tom, Kelly of Marloes. Stuk voor stuk hadden ze een band met ons en met de KEIen en gaan ze dus gemist worden!
Allemaal veel succes gewenst voor de komende periode!

R.I.P. Pip
2013/07/23 01:04:35
Pipje op haar vaste plekToen Pipje bij ons kwam, was ze ziek en veel te klein. Ze had het altijd koud, maar daar wist ze wel wat op: ze zocht continu naar warme plekjes: op de laptop, in de vensterbank, maar het allerliefst bij een lekker warm mens!
Daardoor was ze met afstand de knuffeligste en liefste poes die we ooit gehad hebben (we hebben ook nog nooit eerder een poes gehad, alle andere zijn katers). Ze sliep graag bij ons in bed (mocht ook omdat ze het zo nodig had) liep met ons mee als we gingen voeren en begon pas net de wereld buiten ons huis te ontdekken.
Ze was best heel voorzichtig, maar net niet voorzichtig genoeg en is op een kwade morgen onder een auto gelopen. Pijn heeft ze niet gehad, gelukkig, en daar troosten wij ons dan maar weer mee...
Bekappen
2013/07/23 00:30:55
Truus onder het mesVoor paarden komt de hoefsmid, en die kan meestal ook een geitje, varken of schaap er wel even bij doen.
Maar de meeste boeren doen het gewoon zelf: hun schapen en geiten bekappen. En aangezien we ze vorige maand ook al zelf geschoren hebben, namen we de kans om les te krijgen van Tom met beide handen aan.
Het is eigenlijk helemaal niet zo lastig. Wat je nodig hebt is een hele goede (tuin) schaar - lekker scherp, en een sterk persoon die het schaap of de geit goed vast kan houden (schapen zijn makkelijker dan geiten, in elk geval bij ons wel!).
Dan bestaat zo'n hoefje uit twee delen, Bij allebei die delen zit de nagel aan de buitenkant, het zijn dus een soort holle buisjes. Knip de nagel weg totdat er geen hol buisje meer is, waar vuil in kan blijven zitten, maar gewoon een plat 'voetbed'. En dat dan acht keer per dier.
En of dat nog niet genoeg was hebben we ze ook allemaal tegen schurft moeten behandelen, dat hebben we met Neocidol gedaan en dat blijkt voor de geiten perfect te werken, maar de schapen zijn nog niet klaar. Geen idee of dat door hun dikkere vacht komt, of omdat ze net een ander huidprobleempje hebben?

Henne eitjes
2013/05/16 19:25:29
Piepkleine eerste eitjes...Bartimeus, onze bruine kip die helaas vorig jaar is overleden, was een hele goede broeder. Tellen kon ze niet, ze zat soms veel langer dan 21 dagen op een zootje onbevruchte eieren, maar trouw was ze zeker en ze bleef zitten tot ze erbij neerviel (en dan dus nog steeds..).
Twee kinderen heeft ze vorig jaar uitgebroed, met Zwarte Kip samen. Even mooi bruin als hun moeder, en naar nu blijkt ook even broeds: ze zitten nu ruim drie weken op alle verzamelde eieren uit het kippenhok. Hun eigen legsels zijn daar nog niet bij, want hun eieren zijn heel goed te herkennen als eerste probeerseltjes, kijk maar op de foto.
Déze broed is waarschijnlijk mislukt, maar als ze er straks nog zin in hebben dan gaan we het in juni nóg een keer proberen; Bartimeus had ook altijd in de zomer meer geluk.
Record verbroken
2013/05/16 19:11:35
PumbaHiernaast zie je Pumba, een minivarken waar in elk geval KuneKune inzit. Pumba is van de baasjes van Pip en Flip, maar omdat Pumba daar het enige varkentje is zoeken ze een plekje voor hem waar hij maatjes heeft.
Wij vinden KuneKunes erg leuk, dus natuurlijk was Pumba van harte welkom om eens te kijken of hij het hier naar z'n zin zou hebben.
Dat werd meteen de kortste proeftijd ooit: Na één dag was helemaal duidelijk dat Pumba niet gezellig zou krijgen. Pumba is namelijk een heel stuk kleiner dan Willem en Obelix, en weegt beslist nog niet de helft van onze Beren. Toch dacht hij dat hij was ingehuurd om de directeur te spelen, en hij hield gewoon niet op met vechten. Bijtwonden van Obelix aan zijn oor, schaafwonden van Grote Beer in zijn zij, en toch dapper doorgaan....
Waarschijnlijk, denken we, heeft Pumba in zijn jeugd al niet geleerd om goed om te gaan met andere dieren, en weet hij gewoon niet hoe hij zonder vechten met maatjes moet spelen. Was hij een mensenkind, dan zou hij prima passen in de woensdag- of zaterdagclubs, maar om nou voor een varkentje een PGB aan te vragen?
Schapen scheren
2013/05/16 19:02:48
Flip in de houdgreepWe waren al gewend om twee keer per jaar Floortje de angorageit te scheren, maar dit was de eerste keer dat we ook schapen te doen hadden.
We hadden dat al wel eens gezien, en het zag er makkelijk uit, dus niet gehinderd door enige kennis zijn we gewoon begonnen! Gelukkig zijn Pip en Flip heel klein, dus het vasthouden is niet zo'n probleem...
Maar de tondeuse werd hardstikke bot, ik heb zelfs stukjes met de hand moeten knippen, dus al met al was het een dag werk!
Achteraf bleek dat het mes helemaal niet bot was, maar dat het schapenvet de tondeuse verstopte: we hadden gewoon na elk schaapje een schoonmaakactie moeten doen. Ook ging het tweede schaap veel makkelijker dan nummer 1, want we weten nu waar we moeten beginnen. Volgend jaar gaat het vast veel beter!
Inmiddels is alle wol dankzij een geleende kaardmachine al gekaard en kan het zo gesponnen worden - winterwerk!
Koud voorjaar?
2013/05/16 17:47:04
Achter glas, in de zon...Het mag dan wel een koud voorjaar genoemd zijn, voor onze poezen was er nergens een koutje aan de lucht. Bison zit meestal bij de buren in het hooi, James en Texy zitten bij ons in het hooi en Sticky ligt in een bed (maakt niet uit van wie, hij heeft geen voorkeur).
Veel creatiever (en kouwelijker) is Pip. Pip zit graag op warme plekjes. In de vaatwasser, als hij net klaar is. Op een laptop, of een router of een ander zacht zoemend apparaat dat onder die Pip langzaam warmloopt. Bovenop de kachel in de schuur. In de lichtkring van de bureaulamp. Op iemands schouder, op de wasdroger of op de paar plekjes in ons huis waar we vloerverwarming hebben....
's Nachts zijn al die warme plekjes uit, maar daar heeft ze ook iets op gevonden: het waterbed. Ze komt naast mijn hoofd staan en wroet en miert net zolang tot ze ook onder de dekens ligt, kopje naast mijn hoofd op het kussen!
Geruind
2013/05/16 17:46:31
Onze Goody (GoodFellow, de zoon van Viola de fjord) hadden we eigenlijk beloofd dat hij hengst mocht blijven, als hij braaf genoeg was. Hengsten zijn soms namelijk moeilijk te hanteren, lompe en zelfs ronduit gevaarlijke wezens, en dat willen we natuurlijk niet in ons paradijsje... En Goody was braaf genoeg – dáár lag het niet aan, maar toch is hij inmiddels een ruin. Dat kwam door een heleboel zaken: het is bijvoorbeeld erg veel werk om zo’n jonge hengst tot denkhengst te promoveren. Netjes knippen, hij moet stil kunnen staan, hij moet speciaal voer zodat hij er lekkerder uitziet – een heel gedoe. Als dekhengst verdient hij dan toch de kost niet omdat de vraag naar fjordenpaardjes niet groot is en er ruim genoeg dekhengsten zijn.
En onze belangrijkste reden: Cupido, zijn weidemaatje, wordt een dagje ouder. Als hij een paar dagen op stal moet voor een kwaaltje, ging Goody ook op stal. Maar nu Goody een onschuldige ruin is, kan hij gezellig met de merries in de wei: maken we er één grote kudde van!
Hier zie je hem eindlijk weer bij mamma, maar waar de melk vandaan kwam is hij nog niet vergeten...
Jeuk!
2013/03/13 11:50:11
Poetsen maar!De paarden beginnen hun wintervacht te laten vallen en dat kriebelt, dus ze genieten er echt van als we ze een poetsbeurt komen geven.
Op de foto zie je Cupido en GoodFellow, onze ruinen. Goody was toch een hengst zou je denken? Nu niet meer!
Wij hebben niet genoeg tijd en kennis in huis om Goody goedgekeurd te krijgen als dekhengst, dus is hij nu een ruin. Het grote voordeel daarvan is dat alle paarden deze zomer in één kudde mogen grazen en de mannen niet meer apart hoeven te staan.
333 Totaal items 1  2  3  4  5  ...  17 

<< Alle categorieën
Zus en zo
Mens en dier
Bloem en plant
Mei, 2009
Juni, 2009
Augustus, 2009
September, 2009
Oktober, 2009
November, 2009
December, 2009
Januari, 2010
Februari, 2010
Maart, 2010
April, 2010
Mei, 2010
Juni, 2010
Juli, 2010
Augustus, 2010
September, 2010
Oktober, 2010
November, 2010
December, 2010
Januari, 2011
Februari, 2011
Maart, 2011
Mei, 2011
Juni, 2011
Augustus, 2011
September, 2011
Oktober, 2011
November, 2011
December, 2011
Januari, 2012
Februari, 2012
Maart, 2012
April, 2012
Juni, 2012
Augustus, 2012
September, 2012
November, 2012
Januari, 2013
Februari, 2013
Maart, 2013
Mei, 2013
Juli, 2013
September, 2013
Oktober, 2013
November, 2013
December, 2013
Januari, 2014
Februari, 2014
Juni, 2014
Juli, 2014