Het Weblog van KEI
Lees alles vanaf 2008
Zus en zo

RSS

Er gebeurt van alles op de Hoek, we proberen iedereen op de hoogte te houden...


Meer weten over ons? Kijk op www.kei.nl.

Jammer
2014/07/06 21:04:18
Er wordt heel erg veel onzin in dit blog gespamd. Dat is erg lastig te verwijderen, en ik geef het bij deze op: Jullie zullen aan de Facebook moeten voor het laatste nieuws, want dit weblog houdt ermee op.... Sorry!
Samenwerken
2014/06/03 10:40:05
Samenwerking Huis ter LeedeNu er zoveel verandert in de zorg is het extra belangrijk dat we goed samenwerken. Met de meeste zorgboercollega's in de regio deden wij dat al, door goed mee te werken in de vereniging Zorgboeren Rivierengebied.
Via die vereniging werken we nu ook samen met Huis ter Leede (uit Leerdam) en met Vluchtelingenwerk. 
Heel fijn, omdat je samen dingen kunt realiseren die je in je eentje niet zouden lukken, en bovendien leren we enorm veel van al die samenwerkingspartners.
Meivakantie
2014/06/03 10:29:05
Wachten op de optochtWe hebben een leuke meivakantie gehad - eerst hebben we helpen schilderen aan de kar, daarna meegelopen in de optocht en óp de kar gestaan en de dag daarna deden we mee aan de meerkamp - hele gekke spelletjes en we werden beloond met de eerste prijs!
Omdat we lekker in het ritme van de leuke dingen zaten zijn we vervolgens maar een dagje naar de dierentuin in Amersfoort gegaan, waar we konden knuffelen met Yellow de beer.
Inktvisjes en meer
2014/06/03 09:15:04
Inktvisjes4 april hebben we de eerste haakmarathon gehouden en inktvisjes voor couveusekindjes gehaakt. Maar we haken ook sleutelhangers, tasjes, sieraden en zelfs gebakjes. 
Alle vrijdagen kan er gehaakt worden (en kunnen we elkaar helpen als het even niet lukt) en 20 juni houden we weer een hele haakdag - voor de échte fanatiekelingen.Winkelnieuws
2014/06/02 23:38:09
Winkeltje

De diversiteit in het winkeltje groeit als kool. Knuffeltjes, tasjes, sleutelhangers, sieraden, plantjes,olie, siroop, portemonnees, vaasjes, zeepjes, kaarsen, vogelvoerdingen, vogelhuisjes, tassen, guppys, kandelaars, (wens)kaarten, hondenpoepzakjes, jam en ook nog allerlei lekkers om mee te nemen of ter plekke op te eten. 
En er komt nog bijna elke week iets nieuws bij, dus kom maar lekker snuffelen... 
Cupkeek van de week
2014/06/02 23:34:23
Met appel en appelstroopMet bastognekruimel en karamelElke week een bijzondere cupcake, voor een vriendelijk prijsje en de thee of koffie er gratis bij. Het leek ons een mooi concept, maar het loopt nog niet goed. Gelukkig houden wij van bakken en ook van opeten, maar toch gaat de cupkeek van de week van het menu af als het op 1 juli nóg geen succes is - dan verzinnen we wel iets anders, wat dacht je van het beslag van de dag of de brij van de KEI?
Kamelen
2014/02/22 12:29:31
Ter ere van de voorjaarsvakantie waren we op bezoek bij de kamelenmelkerij in Berlicum. Erg leuk en we hebben veel geleerd, bijvoorbeeld waarom een kameel een gespleten bovenlip heeft en hoe kamelenmelk smaakt.
Vakantiegevoel
2014/02/22 12:20:37
VakantiedutjeWij waren vroeg met de voorjaarsvakantie, half februari al! Zo'n vakantie betekent bij ons dat alles wat langzamer gaat: later op want we hoeven zelf niet naar school, de stagaires en de kinderen zijn vrij en de meeste vrijwilligers ook en met de volwassenen doen we alleen het hoogstnodige en verder leuke dingen.
Maar niet alleen wij genieten van die rust... kijk de paarden eens genieten!
Primeurtjes
2014/02/22 12:14:01
Vanaf half januari kriebelt het bij ons. We willen zo graag weer het voorjaar tegemoet. De eerste akonietjes,Brrr de eerste knoppen die al dikker worden, de sneeuwklokjes, de eerste eitjes... allemaal heerlijke primeurtjes waar we echt van genieten!
De eerste echte mijlpaal is altijd als we weer een keertje buiten kunnen lunchen. 4 februari was het zover (best wel afzien, maar toch hebben we buiten de soep gegeten) en dat is niet eens een record, we hebben weleens in januari de eerste buitenlunch gehad!
Buskruit!
2014/02/22 12:03:26
Net zoals vroeger met knikkeren en touwtje springen is er bij ons soms opeens iets in de mode. Op ditVerstopt! moment spelen alle groepen (volwassenen, woensdag- en zaterdaggroep) graag een potje buskruit.
Heel gezond, lekker rennen, leren accepteren dat je verliest en af en toe de hele groep bevrijden....
Voor wie het ook eens wil proberen, de spelregels: iemand is hem. Iemand anders trapt een bal weg, en zodra dat gebeurd is gaat iedereen zich verstoppen. Degene die hem is pakt te bal en loopt zonder te kijken terug en als de bal weer op z'n plek is mag hij/zij gaan zoeken.
Iemand gevonden? Dan naar de bal rennen, voet erop, en "Buut ...." roepen. Wie gevonden is is af.
Wie nog niet gevonden is mag naar de bal toerennen en hem weer wegschoppen. Iedereen die gebuut was is dan weer vrij. Iedereen gevonden? Wie het eerst gevonden was is hem, en wie de zoeker was mag de bal wegschoppen.
Ingewikkeld he? Toch lukt het iedereen om met plezier samen te spelen!
Busje komt zo...
2014/01/22 12:56:54
Onze nieuwe busOnze trouwe Toyota Picnic was na ruim 440 duizend kilometers aan zijn pensioen toe: hij mag nu lekker als taxi in Afrika van zijn oude dag genieten.
Onze vervanger is een maatje groter: een prachtige bus waar we met 9 mensen mee weg kunnen, en dan is er óók nog plek voor de honden, en wat boodschappen en noem maar op...
We zijn hem al goed aan het inrijden (hij was véél te schoon) en hebben al een paar uitstapjes gemaakt.
Als jullie trouwens nog leuke ideeën hebben voor een uitje, bijvoorbeeld een plek waar we met de honden heen kunnen, of een geweldig zwembad, of een leuk museum, dan horen we dat graag...
Vakantie
2013/12/30 12:37:27
Avondzonnetje aan het strandWij sloten het jaar af met een weekje welverdiende vakantie, en omdat we zon, zee en strand zochten werd het Gambia. Het was heerlijk, warm, exotisch en we hebben er volop van genoten.
Oppassers van huisoppas.nl hebben die week op al onze dieren en op het huis gepast. Dat is geweldig goed bevallen: zij hadden het erg naar hun zin en wij troffen bij thuiskomst huis, haard en have in topvorm aan.
Je zou zo weer plannen gaan maken voor de volgende vakantie....
Opleidingen
2013/12/30 12:30:10
Brandje blussenElk jaar doen Frank en ik de BHV-herhaling. Reanimeren, ontruimen, brandjes blussen - hoort er allemaal bij als je aan de eisen van de ARBOwet wilt voldoen.
Verder plannen we eigenlijk nooit cursussen, want we vinden dat we al wel genoeg geleerd hebben. Maar vorig jaar verrasten wij onszelf al door een cursus medicijnen verstrekken te volgen en dit jaar was de állerlaatste kans om een MBO-3 opleiding Maatschappelijke Zorg versneld te doen op basis van verworven competenties. Nu of nooit, dachten we en hoewel het een uitdaging was (gekkenwerk?) is het gelukt: na ruim vijf maanden stevig doorwerken (en een helpende hand van Thomashuis Varik) is het diploma binnen. Dat is nú weliswaar nog niet verplicht voor de zorg die wij bieden, maar je weet maar nooit en hebben is hebben.
En volgend jaar? Dan staat er écht geen enkele opleiding op de planning!
Ouwe auto
2013/12/30 11:47:20
Gestrand in de stadHet was een spannende tijd, met onze auto. Als de motor warm was, dan wilde hij niet starten. Bij een korte boodschap moest hij dus gewoon blijven draaien, anders moesten we een half uur wachten voor we weer weg konden. Dáár waren we na een poosje prima aan gewend. We hebben geprobeerd het te verhelpen met een nieuwe startmotor (12 uur sleutelen, en daarna toch de garage om hulp moeten vragen) maar dat hielp helaas niets....
Lastiger werd het toen hij ook nog zomaar af begon te slaan. We hebben een keer een half uur moeten wachten omdat hij afsloeg bij Lingewaarde, en de laatste druppel was wel toen ik midden op een kruising in Tiel stil kwam te staan. Weer naar de garage dus en wat bleek? Benzineleiding verstopt en dat kon prima opgelost worden; hij rijdt weer als een zonnetje!
Helpende handjes
2013/12/30 11:34:31
Harken op de campingHet is niet alleen leuk dat er vrijwilligers zijn die bij ons hun handen uit de mouwen steken - wij vinden het soms ook leuk om bij een ander een klusje te klaren.
Op de foto zie je ons op de vrijwilligersdag van camping Zennewijnen. We hebben daar een flinke berg blad weggeharkt!
We gaan ook nog een keertje collecteren voor de dierenambulance en voor mensen met spierziekten, want we vinden het allemaal leuk om iets voor een ander te doen en daardoor te leren dat wij ook een steentje bij kunnen dragen!
Winkeltje
2013/11/03 12:37:23
PindahartjeSinterklaaskaartenIn de winkel hebben we twee nieuwe producten.
Behalve de "groeten uit Tiel" kaarten en de kerstkaarten hebben we dit jaar kaarten voor Sinterklaas.
En in plaats van de rechte pindaslingers hebben we dit jaar pindahartjes. Alle kaarten kosten 1 euro en zijn met de hand gemaakt en natuurlijk zit er een envelop bij. Pindahartjes kosten ook een euro, en de pindakaasblokken (een blok hout met een gat waar je pindakaas in smeert) vijftig cent.
Wat een weertje!
2013/11/03 12:31:52
Heerlijk met blote armen in de zon...We hebben inmiddels een flinke storm achter de rug en natuurlijk is het hier en daar blubberig en nat, maar dat zouden we bijna vergeten, want wat is het een prachtige herfst!
Eind oktober zaten wij nog met blote armen in het zonnetje te lunchen...
Ook voor de herfstvakantie kwam dat prima uit: we hebben een uitstapje gemaakt naar Dierenrijk, een iets minder bekende dierentuin (maar zeer de moeite waard) en naar het Openlunchtmuseum en dat soort dingen zijn gewoon leuker als het zonnetje schijnt.
Juist als je steeds het gevoel hebt dat het wel de laatste mooie dag van het jaar zou kunnen zijn geniet je er extra van, dus we hopen dat ook november nog een paar mooie 'laatste dagen' brengt...
Kapschuur - laatste fase
2013/10/13 16:56:15
Over het mooie, lichte en droge dak van de kapschuur hebben we al verteld. Het nadeel van zo'n dak is dat je opeens véél kritischer gaat kijken naar wat er onder dat dak zit....
En bij ons was dat wel een beetje een bende: veel stof, een vloertje van zand waar de muizen een feestje vierden en bovendien zo hobbelig dat het echt geen plezier was om er te lopen.
Gelukkig was de mesthoop af... Dus Robin en Appie hebben hun mouwen opgestroopt en een mooi straatje gelegd. Eerst alle oude klinkertjes die ons toch al in de weg lagen opgeruimd, en daarna nog een hele stapel klinkertjes die we gratis kregen van een aardige meneer uit Tiel.
Inmiddels ligt de eerste voorraad hooi op z'n plek en dat ruikt nóg lekkerder dan anders nu we geen vochtige bodem meer hebben!
Voor het creatieve hek wat je op de foto ziet, moeten nog een stuk of dertig baaltjes stro komen, en dan zijn we voorlopig winterklaar...
Mesthoop
2013/10/13 16:14:04
Mesthoop onder zielOnze mesthoop lag gewoon op de grond. Al jaaaren. Wisten wij veel... Maar de laatste twee jaar begon het om de mesthoop heen erg vies te worden. Zwarte plassen die maar niet wilden opdrogen, brr..
We hebben hem door de loonwerker leeg laten halen (dat was voor het eerst, normaal gebruiken we onze compost in de moestuin) en dat was al een feest op zich!
Daarna hebben Robin en Appie er tien centimeter gewapend beton in gelegd, dus de bodem is nu wel vochtdicht. Klein nadeel: al het vocht dat op dat oppervlak valt moet wel netjes worden afgevoerd, anders blijf je toch die stinkende plassen houden. Daarom is achter de mesthoop een afvoergoot en een spetictank aangebracht.
Maar ja, één keer goed regenen en je septic-tank zit vol, dat is natuurlijk ook niet handig! Daarom is de mesthoop netjes onder zeil gegaan - we zijn benieuwd of dit de hele winter blijft werken of dat er misschien toch nog een echt afdak moet komen....
Groot geschut
2013/09/03 10:17:22
Grote zandhapper...Wij dachten eigenlijk dat we best wel ruimte hadden op het erf. Via het grote hek op de carport kan zelfs de grootste trekker naar binnen, toch?
Toen de loonwerker kwam om de mesthoop leeg te halen, bleek dat dat toch nog best tegenvalt: het hek moest eruit getild worden, de walnotenboom stevig gesnoeid en toen paste het allemaal precies!
Ook bleek 'ons land' veel te klein om de mest op te verspreiden; ruim de helft hebben ze mee moeten nemen omdat onze wei helemaal vol lag!
Maar hoe groot het spul ook allemaal is, je staat ervan te kijken hoe netjes en precies ermee gewerkt wordt: de bodem van de mesthoop netjes vlak, een keurige kuil voor de septic-tank en de bigbags met zand keurig in het gelid. Grote klasse, en dat vonden Robin en Appie ook: veel sneller dan ze gedacht hadden konden ze het voorwerk afmaken en in één dag hebben ze de hele vloer gestort!
333 Totaal items 1  2  3  4  5  ...  17 

<< Alle categorieën
Zus en zo
Mens en dier
Bloem en plant
Mei, 2009
Juni, 2009
Augustus, 2009
September, 2009
Oktober, 2009
November, 2009
December, 2009
Januari, 2010
Februari, 2010
Maart, 2010
April, 2010
Mei, 2010
Juni, 2010
Juli, 2010
Augustus, 2010
September, 2010
Oktober, 2010
November, 2010
December, 2010
Januari, 2011
Februari, 2011
Maart, 2011
Mei, 2011
Juni, 2011
Augustus, 2011
September, 2011
Oktober, 2011
November, 2011
December, 2011
Januari, 2012
Februari, 2012
Maart, 2012
April, 2012
Juni, 2012
Augustus, 2012
September, 2012
November, 2012
Januari, 2013
Februari, 2013
Maart, 2013
Mei, 2013
Juli, 2013
September, 2013
Oktober, 2013
November, 2013
December, 2013
Januari, 2014
Februari, 2014
Juni, 2014
Juli, 2014