Het Weblog van KEI
Lees alles vanaf 2008
Weblog

RSS
Polleke is terug
2012/08/06 13:30:40
Polleke is terugPolleke heeft een helepoos bij oma in Leiderdorp gewoond. Daar is hij netjes opgevoed en hij had het er erg naar zijn zin, maar oma heeft een poosje in het ziekenhuis gelegen en vindt nu de zorg voor zo'n cavia een beetje teveel.
Dus is Polleke, die vroeger Beest heette, weer bij ons. Eerst in de woonkamer, omdat hij dat bij oma zo gewend was, maar nu hebben we hem toch maar een suite in de konijnenberg gegeven.
Hier zie je hem met zijn grootste fan, die hem elke keer dat hij hier is wel even uit de ren haalt en lekker knuffelt.
80 dagen: Europa
2012/08/06 12:22:56
Bonte avondOnze reis om de wereld eindigde weer in Europa. We vinden het altijd leuk om ter afsluiting een beetje aan de ouders en opa's en oma's te laten zien wat we de hele week gedaan hebben. Een voorstelling met liedjes, raadsels, dansjes en een echte drumsolo.
Ten slotte moest er helaas afscheid genomen worden: van Rianne en Nanet, die hier hun maatschappelijke stage hebben gelopen en van Barbara, die op Curacao woont en hier wilde kijken hoe een Nederlandse zorgboerderij werkt. Maar dat was niet alles, ook Teunie, die een heel jaar op de woensdagmiddag stage heeft gelopen, heeft haar stage afgerond en gaat na de vakantie ergens anders aan de slag. Allemaal veel goeds gewenst!
80 dagen: Afrika
2012/08/06 12:14:32
Bootje varenWe hebben ons gezicht versierd zoals de Afrikaanse bosjesmannen dat doen. Voor de lunch hebben we noord- en zuidafrika verenigd: couscous met een worstje van de braai.
In Afrika wordt gesurvivald, en dus zijn we vervolgens naar het Wilgje in Buren vertrokken voor een middagje klimmen, klauteren, sjouwen en varen. Gelukkig was het droog en zonnig, dus het had een perfecte dag moeten worden. Dat was het ook bijna, maar helaas viel er iemand wat te hard in het water en bezeerde zijn been... Gelukkig niets gebroken!
80 dagen: Azië
2012/08/06 11:53:06
Prutsen met stokjesAzië bleek heel groot en divers te zijn: Rusland, China, India... We hebben de verschillende lettertekens uitgeprobeerd en onze naam in het Chinees en Russisch geschreven.
Wie aan China denkt, denkt aan vliegeren, dus dat hebben we hebben we gedaan. Er was nét niet genoeg wind, dus het was een hele toer om de vliegers in de lucht (en in de boom!) te krijgen. Gelukkig kan één van de Keien heel goed klimmen en vliegers redden, en een andere KEI vond en redde een zielig egeltje...
Bami eten met stokjes is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar als je er genoeg pindasaus opsmeert dan blijft het aardig plakken en krijg je het toch nog netjes naar binnen.
80 dagen: Australië
2012/08/06 11:38:07
Iedereen komt aan de beurt...Op onze Australiëdag hebben we echte kangoeroes gezien. Die lopen vrij rond in Uilenpark de Paay, je kunt ze aaien!
Maar het werd pas helemaal geweldig toen we mochten kijken bij het voeren van de slangen, en allemaal een slang mochten vasthouden! Dat voeren gebeurde om half vier, dus wie eens wil proberen of hij/zij er ook bij mag kijken kan het allicht eens proberen!
Natuurlijk ook volop uilen en andere (roof)vogels in de Paay, ook nog een Australische: de Kookaburra. De allerleukste vogel is de NieuwZeelandse Kea, die als je niet oppast de veters uit je schoenen steelt!
We proberen in elk kinderprogramma ook altijd een beetje 'werk' te stoppen. Het heeft niet zo heel veel nut om naar een zorgboerderij te gaan, als je van de boerderij verder helemaal niets ziet, toch?
Vandaag moest er poep geschept worden. Veel kinderen vinden dat een naar klusje, of denken zelfs dat je er vies van wordt. We houden het tempo erin doordat we maar vier mestboys hebben: zo wordt het een soort estafette, je harkt een schep vol, leegt hem in de kruiwagen en geeft hem zo snel mogelijk door aan iemand die er geen heeft - dan heb jij weer even pauze!
Op die manier gaat het best vlot, komt iedereen even aan de beurt en het is leuk om te zien dat na afloop iedereen geleerd heeft dat ook het schoonmaken van de wei best wel een bevredigend werkje is!
80 dagen: Amerika
2012/08/06 10:59:31
Zonder zadel voelt het heel andersWie het echte boek gelezen heeft weet dat wij het héél vrij vertaald hebben naar ons dagkampthema. Wij hebben geen specifieke landen bezocht, maar zijn met grote hinkstapsprongen vijf werelddelen afgereisd.
In Amerika moesten we natuurlijk naar de Mac, hebben we van een indiaans amuletzakje gemaakt en als een echte cowboy zónder zadel op een wild paard gereden. Dat was voor sommigen best spannend, maar degene die het in het begin het engste vond, wou aan het eind juist graag een extra rondje!
Heerlijk dat er juist die dag twee extra vrijwilligers waren, die handig met paarden zijn, zodat er ruim genoeg begeleiding voor was.
Schapen
2012/08/06 10:37:38
MinischaapjesHier zie je Pip en Flip. Het zijn minischaapjes, ze worden niet groter dan ze nu zijn.
Pip en Flip zijn behoorlijk tam en willen best geaaid worden. Het schijnt dat je ook met ze kunt wandelen, en dat willen we eens proberen. Dan zouden we ze elke morgen even mee kunnen nemen uit de wei, zodat ze rustig wat kunnen eten. Nu is dat best lastig, want Adele en Floor zijn niet echt zachtzinnig met ze en komen zo gauw ze hun eigen mond leeg hebben het voer van Pip en Flip stelen.
Geen wonder dat de dames flink te dik zijn, ze hebben er ook al een handje van om het voer van Floor en Karin (dwerggeiten) te pikken.
Misschien moeten gewoon een spiegel in de geitenwei zetten, zodat ze kunnen zien wat de gevolgen van hun vraatzucht zijn?
Broedresultaten
2012/08/06 09:08:50
KuikenNiet één eendekuiken heeft het overleefd: de wilde eenden niet en de Wouters (muskaateenden die hier zo'n beetje wonen, al zijn ze niet tam) hebben met z'n tweetjes drie of vier nesten uitgebroed, maar na een paar dagen waren de kuikentjes weer op...
De tamme eend Katrien heeft wel een veilig plekje in de stal voor haar kroost, maar zij heeft het broeden nog niet zo in haar vingers: geen zitvlees.
Bartimeus en Zwarte Kip hebben samen zitten broeden. We weten echt niet wie de biologische moeder is (we denken Bartimeus, omdat de kuikens zo mooi bruin zijn), maar de kuikens lieten zich in het begin door beide moeders verzorgen en zitten nu elke avond onder de vleugels van Zwarte Kip.
Het zijn er twee, er minstens één ervan is een haantje, maar waarschijnlijk allebei - dat is dan weer jammer!
Straatspeeldag
2012/08/06 08:57:49
13 juni was het straatspeeldag in heel Nederland en daar doet Wadenoijen altijd aan mee. Het was ook nog eens onverwacht lekker weer!
Wij gingen er eigenlijk heen om ijsjes uit te delen, maar er was een hoop te doen: lopen met een beker water op je hoofd, touwtrekken, schmincken, limbodansen, snoephappen en noem maar op, dus we zijn gebleven tot we echt naar huis moesten.
Alle Wadenooijse vrijwilligers bedankt, wij komen volgend jaar weer een ijsje brengen!
Lasko
2012/06/04 10:36:13
LaskoHelaas hebben we afscheid moeten nemen van Lasko. Hij woonde al op de Hoek toen wij er kwamen, maar voor ons was hij iets teveel paard: we konden niet veilig genoeg met hem omgaan.
Hij is toen vertrokken naar Stal de Brink, waar hij het geweldig naar zijn zin had. Een aanval van een Pitbull bezorgde hem een stevige peesblessure, waar hij door heel veel zorg goed van herstelde, zodat hij toen hij beter was van harte welkom was op de HartenHoeve in Deil.
Ook daar ging het uitstekend met Lasko. Dat nerveuze paard, dat hier al schrok als je naar hem wees, liet zich daar fijn knuffelen en had zelfs genoeg zelfvertrouwen om op Prinsjesdag mee te lopen.
Vorige week kregen we het bericht dat hij hoefkanker heeft, die eigenlijk niet meer te behandelen is. Omdat hij daar pijn aan heeft is besloten dat hij aanstande donderdag in zal slapen.
Rust zacht, lieve Las!
Konijnenberg
2012/06/04 10:28:47
KonijnenbergNiet alleen onze mensen zijn echte KEIen, maar onze dieren ook! Daarom zorgen we goed voor ze, en bij ons betekent dat dat ze zoveel mogelijk hun natuurlijke gedrag moeten kunnen uitleven.
Konijntjes moeten dus kunnen graven, en omdat ze sociaal zijn moeten ze ook contact hebben met andere konijntjes!
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want als ze bij elkaar komen dan wordt er soms stevig gevochten (tot de dood erop volgt) en als ze ontsnappen dan komen ze onder een auto of worden door de vos gepakt.
Maar we hebben het voor elkaar! Dankzij een hoop vrijwilligerswerk hebben we nu een konijnenberg, die écht konijnvriendelijk is: lekker zand om te graven, maar onderlangs en tussen de verschillende compartimenten stevig gaas, zodat ze veilig zijn.
Ze zouden nog kunnen bedenken dat ze over de hekjes heen kunnen springen (dat kunnen ze echt wel), maar dan maken we er tegen die tijd wel een deksel op, voorlopig zijn ze erg tevreden.
Van een aardige meneer hier in het dorp krijgen we nog een aantal hokken, zodat we straks acht vijfsterren konijnenverblijven hebben (dan kunnen ze afwisselen, zodat het gras ook een kans krijgt om zich te herstellen).
In de vakantie hopen we dan ook veel Snuffies in de KnuffelHoek te mogen opvangen!
Er broeit iets...
2012/06/04 09:53:24
WoutertjesSinds de komst van Donald zijn er overal kansrijke eendeneieren. Katrien heeft er regelmatig tien of meer liggen. Helaas heeft het even geduurd voordat wij een systeem hebben gevonden om haar nesten te beschermen tegen varkens en honden (die lusten wel een omeletje...), Katrien snapt het broeden niet zo goed, ze denkt dat het ook wel part-time kan... Kwik, Kwek en Kwak verwachten we dit jaar dus niet.
Maar onze Wouters (vrouwtjes muskaat-eenden) zijn wel goede broeders en waren vast heel verrast toen ze dit jaar opeens merkten dat hun eieren ook echt uitkwamen! De blijdschap was van hele korte duur, geen van de kuikens heeft het overleefd. Gelukkig staat er eentje op de foto hiernaast..
De wilde eenden in de kikkerpoel doen het stukken beter: daar zitten nog vijf pullekes die door hun moeder goed worden beschermd.
En dan de kippen... Met z'n drieën zitten ze in het leghok, ze kijken er heel serieus bij en ze zijn heel wat van plan! Nog twee weken, dan zouden ze klaar moeten zijn.
Er op uit!
2012/06/04 09:45:14
Niets zo mooi als ruimteWe gaan er vaak op uit. Niet alleen met onze woensdag- en zaterdaggroep (kinderen), maar ook met de volwassenen en de stagiaires gaan we regelmatig op stap.
In de zomervakatie pakken we er vast nog wel eens een dierentuin of een pretpark bij (we hebben een hele stapel goedkope kaartjes gekregen), maar we hebben ook lol in boodschappen doen, de bibliotheek, een rommelmarkt, een park én natuurlijk op onze favoriete plek: de strandjes aan de Waal bij Ophemert!
Wonderlijk (maar we klagen niet hoor!) dat dat plekje altijd zo stil is, zou niemand weten hoe heerlijk het daar is?
Bloesemtocht
2012/04/22 10:34:33
Dreigende wolken...De bloesemtocht was best een beetje spannend dit jaar, want het zag er dreigend uit! Maar uiteindelijk hebben we maar 10 spattertjes gehad en brak het zonnetje regelmatig door, dus het was een fijne dag: eerst met de trein naar Geldermalsen (en we hoefden van die aardige conducteur niet eens te betalen, omdat de automaat het niet deed!). In Geldermalsen liepen we de acht kilometer, en dat ging veel beter dan we gedacht hadden: niet één klein blaartje en niemand liep te klagen!
Wat natuurlijk wel goed hielp was dat we Willem en Obelix mee hadden genomen. Onze Keien mochten ze om beurten vasthouden, en het loopt echt een stuk gemakkelijker met zo'n grote hond aan de lijn!
Iedereen was trots op de behaalde medailles, en toch best een beetje moe toen we weer naar huis gingen...
Welkome hulp
2012/04/21 20:09:23
Viola wodt geholpenDat onze paarden (en de honden) enorm verharen in het voorjaar dat wisten jullie vast al wel. We helpen ze er een beetje bij, met een harde borstel en bij de honden met een soort krabber.
Maar we zijn de enigen niet: ook sommige vogels (kauwtjes?) helpen graag mee, kijk maar eens goed op de rug van Viola! Ook bij Goody en bij Blacky hebben we deze vogels zien helpen!
Dit soort plaatjes zie je normaal gesproken in natuurfilms: zeldzame buffels in Indonesie worden gepoetst door even zeldzame vogels uit die buurt. Nou, dat soort samenwerking heb je dus ook gewoon hier in de buurt!
Loevestein
2012/04/21 20:00:18
Jonkheren en -vrouwen in de nisSlot Loevestein had een open dag: met allerlei instanties uit de Bommelerwaard werd er feest gevierd. Wij waren van de partij, we reden op de skelter, we aten friet, dronken limonade, tilden kreefjes op, zaten in de vensterbank, raakten elkaar kwijt, vonden ons terug, klommen trappen en deden speurtochten... Pff wat een dag, maar wat hadden we een pret!
Cambier
2012/04/21 19:55:52
Bezoekers op het erfWij hebben graag bezoek op het erf, en wat is er nou leuker dan je oud-klasgenoten te laten zien waar je werkt?
Dus daar kwamen ze: zes klasgenoten van onze KEIen: even de boerderij ruiken en ook even door hun klasmaatjes aan het werk gezet worden! Ze hebben gemest en gevoerd en gekeken en geloerd en sommigen wisten meteen heel zeker dat ze hier wilden gaan werken!
Heerlijk, toch?
Duiventil
2012/04/21 19:50:26
Duiventil weer nieuw..Wij hebben een royale duiventil, en maar steeds duiven die er niet in willen - maar dat is hun probleem.
In elk geval: die duiventil begon veel verf te verliezen en hij is onderhanden genomen door Robin!
Gaandeweg kwamen we erachter dat we nog een mooi partijtje verf over hadden van ons vorige huis, en zo is de duiventil nu een soort replica geworden: Het Witte Paard in Tricht nu een onderdeel van ons eigen erf in Wadenoijen!
Een wit huis, met geel houtwerk en blauwe luiken, en met een rood (maar niet te rood) dak: wie ooit bij ons in Tricht is geweest herkent het wel! We weten allemaal dat het huis in Tricht over een paar jaar gesloopt gaat worden, maar wat mooi dat de herinnering hier kan blijven bestaan! De constructie van de til is overigens ook bijzonder: vier jaar geleden door opa in elkaar getimmerd en zo degelijk dat daar geen spatje aan veranderd hoefde te worden!
We hebben dus een bijzondere duiventil: door de herinneringen maar ook door de liefde en de betrokkenheid van de mensen die hem gemaakt, en weer mooi gemaakt, hebben!
Naar de Waal
2012/03/27 13:39:22
Banjeren maarNu het weer lekker weer wordt, gaan we graag een beetje banjeren bij de Waal. We gaan dan naar Ophemert, lopen een eind door wat hooiland (geen mens te zien zover als je kunt kijken) en bereiken een stukje Waal waar veel kleine strandjes zijn.
Dan zoeken we een leeg strandje uit, de honden scharrelen wat af, we gooien een paar steentjes in het water, stoken een klein vuurtje of baden een pootje.
Heerlijk, vooral omdat er zoveel ruimte is dat iedereen een beetje kan uitrazen!
Boomgaard
2012/03/27 13:35:37
Ravage in de boomgaardHoe van het één het ander komt....
We wilden met NL Doet een hakselaar huren. Dan is het wel slim als je alles wat je wilt snoeien klaar hebt, anders zit je wéér met takken!
Dus de Els gesnoeid die in de hazelaar groeide. Daardoor krijgt de walnoot veel meer licht, en dat wilden we graag. Maar een grote tak van de Els landde in de oude kersenboom, die prompt afbrak.
Idee: nu kunnen we rond die stomp mooi de konijnenberg bouwen, die we al een poosje op ons verlanglijstje hebben staan. Maar wat moeten we dan met die geiten, die overal doorbreken? We konden er niets op verzinnen, tot we bedachten dat we de geiten ook in de geitenwei kunnen laten. Dan knabbelen ze niet meer aan de wagen, kan het dranghek weg, hoeven we van de konijnenberg geen fort te maken... Alleen maar voordelen (behalve voor die arme geiten, maar die hebben het nu nog steeds beter dan de meeste van hun collega's!).
Maar als de boomgaard weer geitenvrij is, dan kunnen we er ook jonge bomen kwijt! En laat de Lidl ze nou net in de aanbieding hebben, dus twee miniperen en een appelboompje staan nu te wachten tot ze groot genoeg zijn om ook fruit te dragen...
Allemaal de 'schuld' van NL Doet!
333 Totaal items 1  ...  3  4  5  6  7  ...  17 
Zus en zo
Mens en dier
Bloem en plant
Mei, 2009
Juni, 2009
Augustus, 2009
September, 2009
Oktober, 2009
November, 2009
December, 2009
Januari, 2010
Februari, 2010
Maart, 2010
April, 2010
Mei, 2010
Juni, 2010
Juli, 2010
Augustus, 2010
September, 2010
Oktober, 2010
November, 2010
December, 2010
Januari, 2011
Februari, 2011
Maart, 2011
Mei, 2011
Juni, 2011
Augustus, 2011
September, 2011
Oktober, 2011
November, 2011
December, 2011
Januari, 2012
Februari, 2012
Maart, 2012
April, 2012
Juni, 2012
Augustus, 2012
September, 2012
November, 2012
Januari, 2013
Februari, 2013
Maart, 2013
Mei, 2013
Juli, 2013
September, 2013
Oktober, 2013
November, 2013
December, 2013
Januari, 2014
Februari, 2014
Juni, 2014
Juli, 2014