Het Weblog van KEI
Lees alles vanaf 2008
Weblog

RSS
Toppunt
2013/07/23 01:41:42
KonijnenholHet toppunt van geduld is een olifant doodgooien met een watje, hoorde ik. Zal wel.
Het toppunt van brutaliteit is wel als Broer Konijn binnen de omheining van de moestuin wil wonen. Die omheining was nou precies bedacht om hem erbuiten te laten....
Maar daar zat hij dan, tussen de uien zijn hol, in de kooltjes de sporen van zijn scherpe tanden en keuteltjes vlak naast de radijs.... En wat dan? Hoe raak je een konijn kwijt zonder het te slachten?
Vlieg met me mee...
2013/07/23 01:40:45
VliegerenWe gaan niet alleen naar de Waal als het heet is en we het water in willen, hoor. Soms wllen we gewoon kijken hoe hoog hij is, soms willen we gewoon een beetje wandelen en soms: vliegeren!
Dat gaat daar magnifiek: prima wind over het water en hectarengrote weides waar je zelden iemand ziet ( en gelukkig geen boom in de buurt).
Doen we nog een beetje samenwerken, en op je beurt wachten erbij, en dan heeft iedereen een middag met succes- en leermomenten en plezier - en vergis je niet: je wordt ook nog eens doodmoe en koud van zo'n uurtje in de wind, dus terug bij KEI een warme choko en dan lekker ontspannen!
Trekken maar!
2013/07/23 01:28:28
Langs ons huis aan de kant van de Dreef is het heel kaal geworden. Wij hebben in juni alles (struiken, boompjes, onkruid) eruit gehaald omdat de kruising verbeterd zou worden en wij heel graag wilden dat de gemeente de woesternij naast ons huis (hun grond) zouden opknappen.
De gemeente zag ons probleem en was bereid (en heeft het inmiddels ook keurig opegleverd) maar die enorme hazelaarstronk wilden we zelf nog even ruimen.... Weer een hele middag lol, maar ons trekkertje verloor toch van de stronk en we hebben hem voor de gemeente moeten laten zitten (dragline, geen centje pijn!).
Aequor erkend
2013/07/23 01:13:21
Alweer een erkenning? Hoezo dan?
We hebben van alles, Keurmerken, certificaten, bekwaamheden, protocollen...
Met de Calibris-erkenning waren wij bevoegd om stageplekken te verzorgen voor mensen die van ons in de zorg iets wilden leren.
Nu hebben we de Aequor-erkenning erbij: we kunnen dus nu ook stagiares helpen in het leren omgaan met dieren en met groen. Dat gaan we natuurlijk niet doen: we zijn zelf nog steeds zoekende want wij weten ook nog niet alles over de dieren en het groen. Maar wat we er wel mee gaan doen: stagiaires die net als wij zorg en groen willen mengen (daar hebben wij wel verstand van) en stagiaires in het groen die zelf zorg nodig hebben mogen we nu een plekje bieden.  Al doende leren wij over het groen....
Schepje snippers?
2013/07/23 01:11:36
Samen scheppen, ja gezelligVan de bomenhakdag lagen er nog prachtige snippers bij de walnotenboom. Die konden we wel gebruiken in de bloementuin, dachten we. Dus een nieuw project was geboren: sommigen maakten in de bloementuin een plek voor de snippers (onkruid weg) en anderen gingen de snippers halen.
Wat daarbij weer bleek (we zien het wel vaker) is dat onze KEIen elkaar ook weer begeleiden: ze gaan elkaar helpen, ze motiveren elkaar en ze voelen zich echt verantwoordelijk voor het gezamenlijke resultaat.
Kanjers, om met mevrouw Terpstra te spreken!
R.I.P. Pip
2013/07/23 01:04:35
Pipje op haar vaste plekToen Pipje bij ons kwam, was ze ziek en veel te klein. Ze had het altijd koud, maar daar wist ze wel wat op: ze zocht continu naar warme plekjes: op de laptop, in de vensterbank, maar het allerliefst bij een lekker warm mens!
Daardoor was ze met afstand de knuffeligste en liefste poes die we ooit gehad hebben (we hebben ook nog nooit eerder een poes gehad, alle andere zijn katers). Ze sliep graag bij ons in bed (mocht ook omdat ze het zo nodig had) liep met ons mee als we gingen voeren en begon pas net de wereld buiten ons huis te ontdekken.
Ze was best heel voorzichtig, maar net niet voorzichtig genoeg en is op een kwade morgen onder een auto gelopen. Pijn heeft ze niet gehad, gelukkig, en daar troosten wij ons dan maar weer mee...
De zomer begint in mei
2013/07/23 00:43:30
Paarden in de meiweiOnze paarden staan het hele jaar buiten, in de bak als het moet, in de wei als het kan. Die wei wordt in de winter een beetje donker, en helemaal kort gegeten, en dan voeren we hooi bij.
Maar in mei! De hele wei bloeit en groeit, de paarden eten zich tonnetje rond (maar niet heus, we zorgen gewoon dat ze niet teveel wei tegelijk krijgen) en omdat ze geen boterbloemen lusten (goed zo - die zijn ook niet gezond) kleurt alles goudgeel. Tot wij natuurlijk met de maaier langskomen om die boterbloemen weg te maaien....
Op naar Zennewijnen
2013/07/23 00:42:25
Aankomst te ZennewijnenWij komen graag bij Camping Zennewijnen. Lekker op de koffie, even zwemmen of gewoon een praatje: altijd gezellig. Maar bij hun Fancy Fair was het wel extra leuk: wij zijn er met de ponies heengegaan en hebben ponyritjes 'verkocht'.
Viola (de voorste) was het populairst, want zij is ook de grootste en dat is dan 'stoer'.
Zelf waren we erg trots op Blacky. Al behoorlijk op leeftijd en ze moest helemaal wandelen naar de camping, maar ze hield het goed vol, liep haar rondjes en wandelde net zo rustig weer naar huis.
Cupido was vooral zichzelf: lief, zorgzaam en blij met de aandacht.
Hoezo zorgzaam? Nou, als je Cupido een beetje kent en je ziet hem lopen met een beginnertje op z'n rug dan kun je gewoon aan de manier waarop hij loopt al zien dat hij heel voorzichtig is, en zijn last niet wil laten vallen. Datzelfde had destijds zijn 'grote broer' Lasco,  en ik denk dat dat het verschil maakt tussen een fijn paard en een superpaard - dat het paard de ruiter wil helpen.
Bekappen
2013/07/23 00:30:55
Truus onder het mesVoor paarden komt de hoefsmid, en die kan meestal ook een geitje, varken of schaap er wel even bij doen.
Maar de meeste boeren doen het gewoon zelf: hun schapen en geiten bekappen. En aangezien we ze vorige maand ook al zelf geschoren hebben, namen we de kans om les te krijgen van Tom met beide handen aan.
Het is eigenlijk helemaal niet zo lastig. Wat je nodig hebt is een hele goede (tuin) schaar - lekker scherp, en een sterk persoon die het schaap of de geit goed vast kan houden (schapen zijn makkelijker dan geiten, in elk geval bij ons wel!).
Dan bestaat zo'n hoefje uit twee delen, Bij allebei die delen zit de nagel aan de buitenkant, het zijn dus een soort holle buisjes. Knip de nagel weg totdat er geen hol buisje meer is, waar vuil in kan blijven zitten, maar gewoon een plat 'voetbed'. En dat dan acht keer per dier.
En of dat nog niet genoeg was hebben we ze ook allemaal tegen schurft moeten behandelen, dat hebben we met Neocidol gedaan en dat blijkt voor de geiten perfect te werken, maar de schapen zijn nog niet klaar. Geen idee of dat door hun dikkere vacht komt, of omdat ze net een ander huidprobleempje hebben?

We zijn er weer!
2013/05/16 19:32:19
Klungelen aan de WaalDe tweede snipperdag in de meivakantie ging weer naar de Waal - het zonnetje lokte en we waren er al veel te lang niet geweest.
Om het te vieren zijn we eerst met z'n allen boodschappen gaan doen - zelf bedenken wat je bij de picnic wilt, supervers brood en lekkere hapjes!
Daarna gauw een plekje gezocht en genieten maar!
Het was natuurlijk veel te koud. De wind waaide stevig, het water was drie graden boven nul (gevoelstemperatuur) en alleen door ónder in plaats van óp je handdoek te gaan liggen was het uit te houden.
Jammer? Ach welnee! We weten tenminste dat ons plekje er nog is en dat we daar weer heel wat mooie uurtjes gaan besteden, deze zomer!
Henne eitjes
2013/05/16 19:25:29
Piepkleine eerste eitjes...Bartimeus, onze bruine kip die helaas vorig jaar is overleden, was een hele goede broeder. Tellen kon ze niet, ze zat soms veel langer dan 21 dagen op een zootje onbevruchte eieren, maar trouw was ze zeker en ze bleef zitten tot ze erbij neerviel (en dan dus nog steeds..).
Twee kinderen heeft ze vorig jaar uitgebroed, met Zwarte Kip samen. Even mooi bruin als hun moeder, en naar nu blijkt ook even broeds: ze zitten nu ruim drie weken op alle verzamelde eieren uit het kippenhok. Hun eigen legsels zijn daar nog niet bij, want hun eieren zijn heel goed te herkennen als eerste probeerseltjes, kijk maar op de foto.
Déze broed is waarschijnlijk mislukt, maar als ze er straks nog zin in hebben dan gaan we het in juni nóg een keer proberen; Bartimeus had ook altijd in de zomer meer geluk.
Hoe langer het duurt...
2013/05/16 19:19:00
Appelbloesem... des te mooier het is!

De bloesem was best laat dit jaar (gek genoeg is het blad wel gewoon op tijd, dat is niet later dan vorige jaren). Maar begin mei barstten bij ons met luid gekraak de knoppen en terwijl ik dit schrijf heeft alleen de appel nog bloemen over.

Met de nieuwe camera is het een groot plezier om die bloesem te fotograferen. Netjes zoals het hoort: haarscherpe bloesem en dan een vage achtergrond, dat lukte met de minicamera eigenlijk nooit!

Bijen zien we veel te weinig, lijkt het, maar bij de pruimen, de kersen en de bessen wemelt het nu van de babyvruchtjes, dus ik denk dat de bijen hier in camouflagepakjes komen bestuiven,,,
Record verbroken
2013/05/16 19:11:35
PumbaHiernaast zie je Pumba, een minivarken waar in elk geval KuneKune inzit. Pumba is van de baasjes van Pip en Flip, maar omdat Pumba daar het enige varkentje is zoeken ze een plekje voor hem waar hij maatjes heeft.
Wij vinden KuneKunes erg leuk, dus natuurlijk was Pumba van harte welkom om eens te kijken of hij het hier naar z'n zin zou hebben.
Dat werd meteen de kortste proeftijd ooit: Na één dag was helemaal duidelijk dat Pumba niet gezellig zou krijgen. Pumba is namelijk een heel stuk kleiner dan Willem en Obelix, en weegt beslist nog niet de helft van onze Beren. Toch dacht hij dat hij was ingehuurd om de directeur te spelen, en hij hield gewoon niet op met vechten. Bijtwonden van Obelix aan zijn oor, schaafwonden van Grote Beer in zijn zij, en toch dapper doorgaan....
Waarschijnlijk, denken we, heeft Pumba in zijn jeugd al niet geleerd om goed om te gaan met andere dieren, en weet hij gewoon niet hoe hij zonder vechten met maatjes moet spelen. Was hij een mensenkind, dan zou hij prima passen in de woensdag- of zaterdagclubs, maar om nou voor een varkentje een PGB aan te vragen?
Schapen scheren
2013/05/16 19:02:48
Flip in de houdgreepWe waren al gewend om twee keer per jaar Floortje de angorageit te scheren, maar dit was de eerste keer dat we ook schapen te doen hadden.
We hadden dat al wel eens gezien, en het zag er makkelijk uit, dus niet gehinderd door enige kennis zijn we gewoon begonnen! Gelukkig zijn Pip en Flip heel klein, dus het vasthouden is niet zo'n probleem...
Maar de tondeuse werd hardstikke bot, ik heb zelfs stukjes met de hand moeten knippen, dus al met al was het een dag werk!
Achteraf bleek dat het mes helemaal niet bot was, maar dat het schapenvet de tondeuse verstopte: we hadden gewoon na elk schaapje een schoonmaakactie moeten doen. Ook ging het tweede schaap veel makkelijker dan nummer 1, want we weten nu waar we moeten beginnen. Volgend jaar gaat het vast veel beter!
Inmiddels is alle wol dankzij een geleende kaardmachine al gekaard en kan het zo gesponnen worden - winterwerk!
Snipperdag
2013/05/16 18:55:50
Dagje dierendagDe eerste snipperdag in de meivakantie ging naar Zoo Parc Overloon. Er was een mooi gemengd groepje mee, een paar werkers en een paar woensdag- en zaterdagkinderen en ze konden het allemaal goed met elkaar vinden.
Het park is voor groepen als wij super handig ingericht: er is maar één looproute en die maakt een soort van 8. Op het kruispunt begin je, je stuurt iedereen de juiste lus in en dan hoef je pas als je weer op het kruispunt bent te gaan zoeken naar wie je mist (eentje maar, die was achter een bankje gaan zitten in plaats van erop). Na de pauze de andere lus in en zo kan iedereen in kleine groepjes zelfstandig het park verkennen en hoef je niet steeds op elkaar te wachten.
Koninginnedag
2013/05/16 18:38:06
Onze wagen, de wereldbolLekker!In Wadenoijen is koninginnedag niet compleet zonder een optocht. Elke straat maakt een wagen, en iedereen wil wel graag de hoofdprijs winnen, dus daar wordt hard aan gewerkt. KEI deed mee, de hele oceaan op deze wereldbol is door ons met vereende krachten blauw geverfd.
Omdat we niet allemaal van die lopers zijn en de optocht toch langs ons huis kwam hadden we bedacht dat we wat bladen met hapjes zouden maken en de langstrekkende stoet een beetje tracteren. Dat viel wel in goede aarde, maar helaas heeft het niet (genoeg) geholpen: de hoofdprijs was voor de Groenestraat...
Bloesem? Tocht!
2013/05/16 18:34:00
MEerste brugmooier weer dan verwacht, maar geen bloesempje te bekennen. Toch liepen wij de bloesemtocht, dit jaar samen met een aantal mensen uit het Thomashuis in Varik.
In totaal met vijftien man/vrouw en twee hond liepen wij de 8 kilomter en hadden een leuke dag!
Perenbomen
2013/05/16 18:11:51
Daar staan ze dan!Van iemand die de boomgaard wegdeed kregen wij het aanbod om een paar perenbomen te komen halen. Geweldig, we hebben plek voor minstens 20! We moesten ze op stel en sprong komen halen, want de dragline zou ze op de kar zetten - toen hadden we natuurlijk achteraf gezien al nattigheid kunnen voelen....
Maar goed, een trekhaak geleend, een kar gehuurd en naar de boomgaard. Daar bleken zulke perenbomen per stuk ruim driehonderd kilo te wegen, er pasten er twee op de kar... Dat was wel even wat anders dan de tuincentrumboompjes waarvan je er twee onder elke arm kunt nemen!
Met veel moeite hebben we er vier mee kunnen nemen, en met nog heel veel meer moeite hebben we die de dag erop netjes kunnen planten. Maar nu staan ze er dan ook prachtig bij en ze hebben inmiddels gebloeid, dus we hopen op eigen peren dit jaar!
Dank aan alle stagiaires, auto-uitleners, draglinebestuurders, kuilengravers en natuurlijk vooral aan Marlies, die ze weg wilde geven en aan Annemieke, die aan ons dacht!
Koud voorjaar?
2013/05/16 17:47:04
Achter glas, in de zon...Het mag dan wel een koud voorjaar genoemd zijn, voor onze poezen was er nergens een koutje aan de lucht. Bison zit meestal bij de buren in het hooi, James en Texy zitten bij ons in het hooi en Sticky ligt in een bed (maakt niet uit van wie, hij heeft geen voorkeur).
Veel creatiever (en kouwelijker) is Pip. Pip zit graag op warme plekjes. In de vaatwasser, als hij net klaar is. Op een laptop, of een router of een ander zacht zoemend apparaat dat onder die Pip langzaam warmloopt. Bovenop de kachel in de schuur. In de lichtkring van de bureaulamp. Op iemands schouder, op de wasdroger of op de paar plekjes in ons huis waar we vloerverwarming hebben....
's Nachts zijn al die warme plekjes uit, maar daar heeft ze ook iets op gevonden: het waterbed. Ze komt naast mijn hoofd staan en wroet en miert net zolang tot ze ook onder de dekens ligt, kopje naast mijn hoofd op het kussen!
Geruind
2013/05/16 17:46:31
Onze Goody (GoodFellow, de zoon van Viola de fjord) hadden we eigenlijk beloofd dat hij hengst mocht blijven, als hij braaf genoeg was. Hengsten zijn soms namelijk moeilijk te hanteren, lompe en zelfs ronduit gevaarlijke wezens, en dat willen we natuurlijk niet in ons paradijsje... En Goody was braaf genoeg – dáár lag het niet aan, maar toch is hij inmiddels een ruin. Dat kwam door een heleboel zaken: het is bijvoorbeeld erg veel werk om zo’n jonge hengst tot denkhengst te promoveren. Netjes knippen, hij moet stil kunnen staan, hij moet speciaal voer zodat hij er lekkerder uitziet – een heel gedoe. Als dekhengst verdient hij dan toch de kost niet omdat de vraag naar fjordenpaardjes niet groot is en er ruim genoeg dekhengsten zijn.
En onze belangrijkste reden: Cupido, zijn weidemaatje, wordt een dagje ouder. Als hij een paar dagen op stal moet voor een kwaaltje, ging Goody ook op stal. Maar nu Goody een onschuldige ruin is, kan hij gezellig met de merries in de wei: maken we er één grote kudde van!
Hier zie je hem eindlijk weer bij mamma, maar waar de melk vandaan kwam is hij nog niet vergeten...
333 Totaal items 1  2  3  4  5  ...  17 
Zus en zo
Mens en dier
Bloem en plant
Mei, 2009
Juni, 2009
Augustus, 2009
September, 2009
Oktober, 2009
November, 2009
December, 2009
Januari, 2010
Februari, 2010
Maart, 2010
April, 2010
Mei, 2010
Juni, 2010
Juli, 2010
Augustus, 2010
September, 2010
Oktober, 2010
November, 2010
December, 2010
Januari, 2011
Februari, 2011
Maart, 2011
Mei, 2011
Juni, 2011
Augustus, 2011
September, 2011
Oktober, 2011
November, 2011
December, 2011
Januari, 2012
Februari, 2012
Maart, 2012
April, 2012
Juni, 2012
Augustus, 2012
September, 2012
November, 2012
Januari, 2013
Februari, 2013
Maart, 2013
Mei, 2013
Juli, 2013
September, 2013
Oktober, 2013
November, 2013
December, 2013
Januari, 2014
Februari, 2014
Juni, 2014
Juli, 2014