Het Weblog van KEI
Lees alles vanaf 2008
Weblog

RSS
Opleidingen
2013/12/30 12:30:10
Brandje blussenElk jaar doen Frank en ik de BHV-herhaling. Reanimeren, ontruimen, brandjes blussen - hoort er allemaal bij als je aan de eisen van de ARBOwet wilt voldoen.
Verder plannen we eigenlijk nooit cursussen, want we vinden dat we al wel genoeg geleerd hebben. Maar vorig jaar verrasten wij onszelf al door een cursus medicijnen verstrekken te volgen en dit jaar was de állerlaatste kans om een MBO-3 opleiding Maatschappelijke Zorg versneld te doen op basis van verworven competenties. Nu of nooit, dachten we en hoewel het een uitdaging was (gekkenwerk?) is het gelukt: na ruim vijf maanden stevig doorwerken (en een helpende hand van Thomashuis Varik) is het diploma binnen. Dat is nú weliswaar nog niet verplicht voor de zorg die wij bieden, maar je weet maar nooit en hebben is hebben.
En volgend jaar? Dan staat er écht geen enkele opleiding op de planning!
Ouwe auto
2013/12/30 11:47:20
Gestrand in de stadHet was een spannende tijd, met onze auto. Als de motor warm was, dan wilde hij niet starten. Bij een korte boodschap moest hij dus gewoon blijven draaien, anders moesten we een half uur wachten voor we weer weg konden. Dáár waren we na een poosje prima aan gewend. We hebben geprobeerd het te verhelpen met een nieuwe startmotor (12 uur sleutelen, en daarna toch de garage om hulp moeten vragen) maar dat hielp helaas niets....
Lastiger werd het toen hij ook nog zomaar af begon te slaan. We hebben een keer een half uur moeten wachten omdat hij afsloeg bij Lingewaarde, en de laatste druppel was wel toen ik midden op een kruising in Tiel stil kwam te staan. Weer naar de garage dus en wat bleek? Benzineleiding verstopt en dat kon prima opgelost worden; hij rijdt weer als een zonnetje!
Aquarium
2013/12/30 11:40:18
GuppieDat onze woensdagkeien van vissen houden, dat kan niemand ontgaan zijn. Begin november hebben we daarom twee mooie guppen gekocht, die we in een grote vaas op de kachel dachten te houden.
Dat bleek niet zo goed te gaan, de beestjes hadden het veel te koud, dus na drie weken kwam er een echt aquarium, met verwarming en filter en noem maar op.
Daar konden, behalve de guppen, ook andere dieren in, dus er kwamen een paar garnaaltjes en twee algeneters bij. Iemand z'n oma had ook nog wat guppies voor ons en dus is de bak nu mooi vol. En de keien van de woensdag houden hem keurig schoon ook, complimenten hoor!
Helpende handjes
2013/12/30 11:34:31
Harken op de campingHet is niet alleen leuk dat er vrijwilligers zijn die bij ons hun handen uit de mouwen steken - wij vinden het soms ook leuk om bij een ander een klusje te klaren.
Op de foto zie je ons op de vrijwilligersdag van camping Zennewijnen. We hebben daar een flinke berg blad weggeharkt!
We gaan ook nog een keertje collecteren voor de dierenambulance en voor mensen met spierziekten, want we vinden het allemaal leuk om iets voor een ander te doen en daardoor te leren dat wij ook een steentje bij kunnen dragen!
Winkeltje
2013/11/03 12:37:23
PindahartjeSinterklaaskaartenIn de winkel hebben we twee nieuwe producten.
Behalve de "groeten uit Tiel" kaarten en de kerstkaarten hebben we dit jaar kaarten voor Sinterklaas.
En in plaats van de rechte pindaslingers hebben we dit jaar pindahartjes. Alle kaarten kosten 1 euro en zijn met de hand gemaakt en natuurlijk zit er een envelop bij. Pindahartjes kosten ook een euro, en de pindakaasblokken (een blok hout met een gat waar je pindakaas in smeert) vijftig cent.
Wat een weertje!
2013/11/03 12:31:52
Heerlijk met blote armen in de zon...We hebben inmiddels een flinke storm achter de rug en natuurlijk is het hier en daar blubberig en nat, maar dat zouden we bijna vergeten, want wat is het een prachtige herfst!
Eind oktober zaten wij nog met blote armen in het zonnetje te lunchen...
Ook voor de herfstvakantie kwam dat prima uit: we hebben een uitstapje gemaakt naar Dierenrijk, een iets minder bekende dierentuin (maar zeer de moeite waard) en naar het Openlunchtmuseum en dat soort dingen zijn gewoon leuker als het zonnetje schijnt.
Juist als je steeds het gevoel hebt dat het wel de laatste mooie dag van het jaar zou kunnen zijn geniet je er extra van, dus we hopen dat ook november nog een paar mooie 'laatste dagen' brengt...
Kapschuur - laatste fase
2013/10/13 16:56:15
Over het mooie, lichte en droge dak van de kapschuur hebben we al verteld. Het nadeel van zo'n dak is dat je opeens véél kritischer gaat kijken naar wat er onder dat dak zit....
En bij ons was dat wel een beetje een bende: veel stof, een vloertje van zand waar de muizen een feestje vierden en bovendien zo hobbelig dat het echt geen plezier was om er te lopen.
Gelukkig was de mesthoop af... Dus Robin en Appie hebben hun mouwen opgestroopt en een mooi straatje gelegd. Eerst alle oude klinkertjes die ons toch al in de weg lagen opgeruimd, en daarna nog een hele stapel klinkertjes die we gratis kregen van een aardige meneer uit Tiel.
Inmiddels ligt de eerste voorraad hooi op z'n plek en dat ruikt nóg lekkerder dan anders nu we geen vochtige bodem meer hebben!
Voor het creatieve hek wat je op de foto ziet, moeten nog een stuk of dertig baaltjes stro komen, en dan zijn we voorlopig winterklaar...
Kattengeluk
2013/10/13 16:37:12
Slapende kittensHet dierenasiel in Tiel zocht gastgezinnen voor kittens. Wij zijn stapelgek op kittens, maar we hebben al katten genoeg, dus willen we niet steeds een nestje laten komen.
Dat is dus een prima match - wij zorgen af en toe voor een nestje kittens, vertroetelen ze, en als de kittens groot genoeg zijn dan gaan ze naar hun vaste baasje.
Hier zie je het tweede opvang-project: vlekje, witnek, blesje en zwartje (lekker praktische namen) zijn hier nu ruim twee weken en zijn samen al één kilo aangekomen!
Met zo'n nestje kittens maak je elke dag wel iets raars mee. Ze lopen over de laptop, blazen tegen de hond, vallen van de bank en de trap en... tja, waar zijn ze eigenlijk nog niet vanaf gevallen?
Als je alle rare capriolen wilt meemaken, dan moet je ons maar volgen op www.facebook.com/zorgboerderijKEI. Daar staat bijna elke dag wel een fotootje...
Kippenhok
2013/10/13 16:23:41
KippenDeze kippen (10) kregen we van een meneer die ze zelf niet meer mocht houden van de dokter. Daarom hebben we onze kippen uit het kippenhok gejaagd (die slapen toch liever in een boom) en zitten hier voorlopig de nieuwe.
Voorlopig, omdat voor deze grote kippen ons kippenhok eigenlijk te klein is. Er zal dus iets geknutseld moeten worden - liefst vrije uitloop, maar dan zonder dat de rivaliserende hanen elkaar tegenkomen. We slapen er nog een nachtje over!
Mesthoop
2013/10/13 16:14:04
Mesthoop onder zielOnze mesthoop lag gewoon op de grond. Al jaaaren. Wisten wij veel... Maar de laatste twee jaar begon het om de mesthoop heen erg vies te worden. Zwarte plassen die maar niet wilden opdrogen, brr..
We hebben hem door de loonwerker leeg laten halen (dat was voor het eerst, normaal gebruiken we onze compost in de moestuin) en dat was al een feest op zich!
Daarna hebben Robin en Appie er tien centimeter gewapend beton in gelegd, dus de bodem is nu wel vochtdicht. Klein nadeel: al het vocht dat op dat oppervlak valt moet wel netjes worden afgevoerd, anders blijf je toch die stinkende plassen houden. Daarom is achter de mesthoop een afvoergoot en een spetictank aangebracht.
Maar ja, één keer goed regenen en je septic-tank zit vol, dat is natuurlijk ook niet handig! Daarom is de mesthoop netjes onder zeil gegaan - we zijn benieuwd of dit de hele winter blijft werken of dat er misschien toch nog een echt afdak moet komen....
Kunstwerkjes
2013/10/13 16:13:14
Liefde uit de grondVorig jaar wou het niet, met de aardappelen. Waarschijnlijk omdat de zomer zo vochtig was was het grootste deel van de oogst al verrot voordat we ze kwamen halen.
Maar dit jaar hebben we revanche genomen! Het begon al vlak na het poten. Een superstagiaire kon ons leren hoe je ze moet aanaarden, en we hebben een paar keer extra gewied. Verder een prachtige droge zomer en een paar keer besproeien en vanaf eind juli oogstten wij de mooiste aardappels.
In september hebben we het hele veld gerooid, er zaten nauwelijk rotte tussen en ze waren groter dan we hier ooit gezien hebben. De meeste zijn prachtig rond, maar dit hartje zat er ook bij, en een hele serie eendjes...
Groot geschut
2013/09/03 10:17:22
Grote zandhapper...Wij dachten eigenlijk dat we best wel ruimte hadden op het erf. Via het grote hek op de carport kan zelfs de grootste trekker naar binnen, toch?
Toen de loonwerker kwam om de mesthoop leeg te halen, bleek dat dat toch nog best tegenvalt: het hek moest eruit getild worden, de walnotenboom stevig gesnoeid en toen paste het allemaal precies!
Ook bleek 'ons land' veel te klein om de mest op te verspreiden; ruim de helft hebben ze mee moeten nemen omdat onze wei helemaal vol lag!
Maar hoe groot het spul ook allemaal is, je staat ervan te kijken hoe netjes en precies ermee gewerkt wordt: de bodem van de mesthoop netjes vlak, een keurige kuil voor de septic-tank en de bigbags met zand keurig in het gelid. Grote klasse, en dat vonden Robin en Appie ook: veel sneller dan ze gedacht hadden konden ze het voorwerk afmaken en in één dag hebben ze de hele vloer gestort!
Oogsten maar
2013/09/03 10:09:33
Bergen boontjesTussen alle andere activiteiten door is het ook nog een heel best moestuinjaar aan het worden. De boontjes kwamen echt met kilo's tegelijk, de kolen zijn formaat weeshuis en we hebben prima sla en andijvie gehad.
Ook de uien en de aardappelen zijn heel goed uitgevallen: groot en gaaf en ze smaken prima.
We hebben dit jaar een kleiner deel van de moestuin gebruikt dan andere jaren en dat is goed bevallen: beter iets minder groente maar wel het overzicht, dan de hele zomer tegen de klippen op wieden.
De eerste pruimenbomen zijn leeg, daar is heel veel afgekomen. De volgende bomen moeten nog beginnen maar voor nu tussendoor hebben we bramen in overvloed en de hazelnoten beginnen ook al te vallen. We kunnen de voorraadkasten dus goed volstoppen!
Het dak op en zo...
2013/09/03 08:49:50
Lekker op het dakNatuurlijk is het grappig om eens iets te doen wat je normaal niet doet. Deze zomer konden er heel veel 'rare' dingen:
Liggen op de Bommelweg, midden op die gevaarlijke kruising. Een dakwandelingtje of een keertje eten bovenop de steiger.
Ook hebben we een keer geluncht in de mesthoop en gekampeerd bij de konijnen.
Door eens vanuit een andere hoek naar de zaken te kijken zie je meteen ook veel meer. We kwamen erachter dat de heg aan de voorkant ook weleens geknipt kan worden en dat een balk in de kapschuur behoorlijk rot was.
En als je ergens begint op te ruimen, dan volgt er een kettingreactie van jewelste: van de schuur naar de muziekkamer, naar de slaapkamers boven en de logeerkamer. Op de woonkamer na zijn we deze zomer overal wel bezig geweest!
Jippie: Jip!
2013/09/02 23:59:49

2 augustus was het zover: onze ram Jip wsas oud genoeg om bij ons te komen wonJip in mijn armenen. Zo'n klein bokje is verrassend simpel op te halen: je pakt hem bij zijn horentjes, en neemt hem in een soort houdgreep. Daarna kan hij gewoon achterin de auto...
Het was wel even zielig toen de kleine bok bij ons in de geitenwei terecht kwam. NIemand vond hem lief en schattig en knuffelig: Adele vond hem de moeite niet waard (nog steeds niet), maar Adele is dan ook wel erg groot.
Floor doet niet zo moeilijk, maar ze wil wel graag méér eten krijgen dan Jip. Truus denkt er net zo over.
Karin is gewoon Karin, dus die vindt dat Jip straf moet hebben als Jip iets doet (en ook als hij niets doet). Dat is nog even naar voor Jip, maar zijn horens zijn nu bijna groter dan die van Karin en dan zal het denken wij gauw over zijn!
Pip en Flip hebben Jip wel geaccepteerd. Pip (de zwarte) vindt hem echt wel leuk en blijft ook steeds in zijn buurt. Flip (de witte dus) zit liefst een meter verderop, maar ze valt hem beslist niet lastig.

Camping Zennewijnen
2013/09/02 23:32:25
Wie heeft er in mijn badje geplast?We gaan er ijsjes eten (en heel soms frietjes), we gaan er zwemmen en kijken naar de modelbootjes.
Onze ponies doen er mee en hier op de foto kregen wij een cursus  zwembadverzorging.
FancyFair, bingo, Paella, Spareribs, Kerstfeest in de zomer: heerlijke vakantiedagen bij Campingpark Zennewijnen, we genieten er regelmatig even van mee...
Straatspeelweek
2013/07/23 08:39:49
Lekker skelterenStoepkrijtenEen week lang was de kruising helemaal van ons, en daar hebben we van genoten, al is het nu ook wel weer fijn dat het helemaal klaar is.
Beachparty
2013/07/23 08:37:12
SpringkussenAls je in een rijbak een zwembad opzet, er een partytent naaszet dan heb je niet veel meer nodig.
Volleybalnetje, schepjes, jeu de boules en je beachparty kan beginnen!
Maar wij hadden het geluk dat iemand een springkussen twee dagen 'over' had, en dat was dus wel een super beachparty!
Sjouke en Jacqueline, dank jullie wel!
Jong!
2013/07/23 08:34:06
Verward kippenkuiken


Al dat gebroei is toch ergens goed voor: een klein Woutertje is al een paar weken oud en maakt het uitstekend. 20 juli is er bovendien door een eend een kippenkuiken uitgebroed, dat zich aardig als een eend gedraagt. En ook in het derde nest, bovenin het kippenhok, is een kuikentje geboren! 
Ach Stagiaire.....
2013/07/23 01:55:43

....de rozen zullen bloehoeien...ook al zien we jouhouw niehiet meer....Shetjes
Gelukkig is het een heel stuk minder dramatisch dan dit lied, maar het blijft aan het eind van het schooljaar moeilijk om afscheid te nemen van mensen die maandenlang zo intensief hebben deelgenomen aan onze kleine gemeenschap. Soms heten ze Margriet, of Tom, Kelly of Marloes. Stuk voor stuk hadden ze een band met ons en met de KEIen en gaan ze dus gemist worden!
Allemaal veel succes gewenst voor de komende periode!

333 Totaal items 1  2  3  4  5  ...  17 
Zus en zo
Mens en dier
Bloem en plant
Mei, 2009
Juni, 2009
Augustus, 2009
September, 2009
Oktober, 2009
November, 2009
December, 2009
Januari, 2010
Februari, 2010
Maart, 2010
April, 2010
Mei, 2010
Juni, 2010
Juli, 2010
Augustus, 2010
September, 2010
Oktober, 2010
November, 2010
December, 2010
Januari, 2011
Februari, 2011
Maart, 2011
Mei, 2011
Juni, 2011
Augustus, 2011
September, 2011
Oktober, 2011
November, 2011
December, 2011
Januari, 2012
Februari, 2012
Maart, 2012
April, 2012
Juni, 2012
Augustus, 2012
September, 2012
November, 2012
Januari, 2013
Februari, 2013
Maart, 2013
Mei, 2013
Juli, 2013
September, 2013
Oktober, 2013
November, 2013
December, 2013
Januari, 2014
Februari, 2014
Juni, 2014
Juli, 2014