Het Weblog van KEI
Lees alles vanaf 2008
Weblog

RSS
Jammer
2014/07/06 21:04:18
Er wordt heel erg veel onzin in dit blog gespamd. Dat is erg lastig te verwijderen, en ik geef het bij deze op: Jullie zullen aan de Facebook moeten voor het laatste nieuws, want dit weblog houdt ermee op.... Sorry!
Samenwerken
2014/06/03 10:40:05
Samenwerking Huis ter LeedeNu er zoveel verandert in de zorg is het extra belangrijk dat we goed samenwerken. Met de meeste zorgboercollega's in de regio deden wij dat al, door goed mee te werken in de vereniging Zorgboeren Rivierengebied.
Via die vereniging werken we nu ook samen met Huis ter Leede (uit Leerdam) en met Vluchtelingenwerk. 
Heel fijn, omdat je samen dingen kunt realiseren die je in je eentje niet zouden lukken, en bovendien leren we enorm veel van al die samenwerkingspartners.
Moestuin
2014/06/03 10:34:00
Peultjes leggenPeultjes leggen De moestuin is dit jaar weer een beetje kleiner dan vorig jaar. Dat is fijn, want dan kunnen we de paadjes goed maaien met de grasmaaier, én het is minder werk.
Er staat van alles in: capucijners, peultjes, bruine bonen, sla, andijvie, spruiten, sperciebonen, verschillende kolen, worteltjes, aardappels, uien... Als er wat geoogst is dan laten we dat op Facebook weten, dus houd ons in de gaten als je van verse en onbespoten groenten houdt!
Meivakantie
2014/06/03 10:29:05
Wachten op de optochtWe hebben een leuke meivakantie gehad - eerst hebben we helpen schilderen aan de kar, daarna meegelopen in de optocht en óp de kar gestaan en de dag daarna deden we mee aan de meerkamp - hele gekke spelletjes en we werden beloond met de eerste prijs!
Omdat we lekker in het ritme van de leuke dingen zaten zijn we vervolgens maar een dagje naar de dierentuin in Amersfoort gegaan, waar we konden knuffelen met Yellow de beer.
Black Beauty
2014/06/03 10:23:30
BlackWe werden verrast, want die kleine Jip, waarvan we dachten dat hij nog te jong was om vader te worden, was toch al volwassen en Pip had opeens zomaar een kleintje naast zich staan, een rammetje. Flip beviel een week later van een ooitje, en dus hebben we ze samen Black Beauty genoemd.
Klein hoor, zo'n lammetje van een minischaap...
Kikkerpoel
2014/06/03 10:09:50
DrilNa de babysnoek van vorig jaar (niet zo slim van ons) was de kikkerpoel aardig leeg. Maar inmiddels zitten er voorntjes is, stekelbaarsjes, kikkers en salamanders, dus het is weer aardig op orde.
Ook de schildpad wordt nog af en toe gezien, die zal het ook wel gezellig vinden, al die nieuwe vriendjes!
Inktvisjes en meer
2014/06/03 09:15:04
Inktvisjes4 april hebben we de eerste haakmarathon gehouden en inktvisjes voor couveusekindjes gehaakt. Maar we haken ook sleutelhangers, tasjes, sieraden en zelfs gebakjes. 
Alle vrijdagen kan er gehaakt worden (en kunnen we elkaar helpen als het even niet lukt) en 20 juni houden we weer een hele haakdag - voor de échte fanatiekelingen.Winkelnieuws
2014/06/02 23:38:09
Winkeltje

De diversiteit in het winkeltje groeit als kool. Knuffeltjes, tasjes, sleutelhangers, sieraden, plantjes,olie, siroop, portemonnees, vaasjes, zeepjes, kaarsen, vogelvoerdingen, vogelhuisjes, tassen, guppys, kandelaars, (wens)kaarten, hondenpoepzakjes, jam en ook nog allerlei lekkers om mee te nemen of ter plekke op te eten. 
En er komt nog bijna elke week iets nieuws bij, dus kom maar lekker snuffelen... 
Cupkeek van de week
2014/06/02 23:34:23
Met appel en appelstroopMet bastognekruimel en karamelElke week een bijzondere cupcake, voor een vriendelijk prijsje en de thee of koffie er gratis bij. Het leek ons een mooi concept, maar het loopt nog niet goed. Gelukkig houden wij van bakken en ook van opeten, maar toch gaat de cupkeek van de week van het menu af als het op 1 juli nóg geen succes is - dan verzinnen we wel iets anders, wat dacht je van het beslag van de dag of de brij van de KEI?
Broeden
2014/06/02 23:15:40
Lekker broeden!Ons pluimvee doet weer goed zijn en haar best. Tussen de druiven, in de lantarenpaal, in het kippenhok, op de hooizolder, onder de tractor, onder de kar, in het andere kippenhok en op de mesthoop vinden we broedende dames.
Alle broedende eenden zijn helaas kansloos - sinds Donald vorig jaar overleed hebben zij geen woerd gezien!
Bij de kippen zou het best kunnen lukken (hanen genoeg!) maar tot nu toe is er wel hier en daar een nest verlaten maar nog nergens gepiep gehoord. Tot is er wel aanwas: eind mei kregen we een kipje erbij uit Culemborg. mogelijk een araucana want de eitjes zijn groen (zeggen ze, we hebben er nog geen gezien). 
Kamelen
2014/02/22 12:29:31
Ter ere van de voorjaarsvakantie waren we op bezoek bij de kamelenmelkerij in Berlicum. Erg leuk en we hebben veel geleerd, bijvoorbeeld waarom een kameel een gespleten bovenlip heeft en hoe kamelenmelk smaakt.
Activiteiten
2014/02/22 12:26:58
Heerlijke zeepjesOver twee weken gaat het winkeltje open. We willen daar allerlei leuke spulletjes verkopen, die we zelf gemaakt hebben. Jam hebben we nog genoeg, maar de rest van de voorraad moeten we nog aanleggen, dus er wordt hard gewerkt: kaarten maken, zeepjes gieten, bandjes knopen, tasjes maken, kaarsen maken en cupcakes bakken. Erg gezellig, en helemaal niet erg om met dit regenachtige weer een weekje binnen te zitten!
We zijn altijd nog op zoek naar nieuwe spulletjes, die óók gemaakt kunnen worden door onze mensen. Pindaslingers voor de vogeltjes bijvoorbeeld, of pomponkuikentjes. Hebben jullie een leuk idee, wil je dat dan even doorgeven?
Vakantiegevoel
2014/02/22 12:20:37
VakantiedutjeWij waren vroeg met de voorjaarsvakantie, half februari al! Zo'n vakantie betekent bij ons dat alles wat langzamer gaat: later op want we hoeven zelf niet naar school, de stagaires en de kinderen zijn vrij en de meeste vrijwilligers ook en met de volwassenen doen we alleen het hoogstnodige en verder leuke dingen.
Maar niet alleen wij genieten van die rust... kijk de paarden eens genieten!
Primeurtjes
2014/02/22 12:14:01
Vanaf half januari kriebelt het bij ons. We willen zo graag weer het voorjaar tegemoet. De eerste akonietjes,Brrr de eerste knoppen die al dikker worden, de sneeuwklokjes, de eerste eitjes... allemaal heerlijke primeurtjes waar we echt van genieten!
De eerste echte mijlpaal is altijd als we weer een keertje buiten kunnen lunchen. 4 februari was het zover (best wel afzien, maar toch hebben we buiten de soep gegeten) en dat is niet eens een record, we hebben weleens in januari de eerste buitenlunch gehad!
Knuffeluurtje
2014/02/22 12:09:33
Indy genietEén keer per maand gaan we een uurtje naar Lingewaarde. We brengen dan een paar konijntjes mee en de bewoners mogen ze komen aaien. Lotje en Indy vonden het de eerste keer heel eng, maar nu zijn ze het al aardig gewend. De bewoners ook, sommige zie je echt genieten en anderen herinneren zich opeens hoe ze vroeger zelf ook....
Eén meneer viel zelfs met konijn en al in slaap!

We zouden best iets vaker dan één keer per maand een knuffeluurtje willen houden, dus als jullie nog een (woon) groep weten waar ze ook van kleine dieren houden, neem dan even contact op, dan komen we een keertje kijken!

Buskruit!
2014/02/22 12:03:26
Net zoals vroeger met knikkeren en touwtje springen is er bij ons soms opeens iets in de mode. Op ditVerstopt! moment spelen alle groepen (volwassenen, woensdag- en zaterdaggroep) graag een potje buskruit.
Heel gezond, lekker rennen, leren accepteren dat je verliest en af en toe de hele groep bevrijden....
Voor wie het ook eens wil proberen, de spelregels: iemand is hem. Iemand anders trapt een bal weg, en zodra dat gebeurd is gaat iedereen zich verstoppen. Degene die hem is pakt te bal en loopt zonder te kijken terug en als de bal weer op z'n plek is mag hij/zij gaan zoeken.
Iemand gevonden? Dan naar de bal rennen, voet erop, en "Buut ...." roepen. Wie gevonden is is af.
Wie nog niet gevonden is mag naar de bal toerennen en hem weer wegschoppen. Iedereen die gebuut was is dan weer vrij. Iedereen gevonden? Wie het eerst gevonden was is hem, en wie de zoeker was mag de bal wegschoppen.
Ingewikkeld he? Toch lukt het iedereen om met plezier samen te spelen!
Snoeien
2014/01/22 13:11:01
Haagje weer strak...Komend weekend is het weer bomenhakdag en dan hakselen wij al het snoeiafval weer netjes weg. Deze week hebben we dus heel hard gewerkt om zoveel mogelijk snoeiafval te máken: een paar wilgen afgezaagd, de knotwilgen geknot. de haag gesnoeid en een paar 'rommelbosjes' tot de grond toe kortgemaakt. De zomer kan beginnen!
Van Bokken en Schapen
2014/01/22 13:03:09

Het scheitenhekDe schapen moeten van de bokken gescheiden worden, zegt het gezegde. Daarmee bedoelen ze dat je de mannen en de vrouwen uit elkaar houdt.
Jip was toen hij kwam nog een lief lammetje, maar intussen is hij ook al bijna een bok (je). We gaan hem niet van de schapen gescheiden houden, want we willen best lammetjes, maar we willen wél schapenlammetjes en geen scheitenlammetjes of gapenlammetjes. Daarom zit er nu een stevig hek tussen de geiten en de schapen.

Busje komt zo...
2014/01/22 12:56:54
Onze nieuwe busOnze trouwe Toyota Picnic was na ruim 440 duizend kilometers aan zijn pensioen toe: hij mag nu lekker als taxi in Afrika van zijn oude dag genieten.
Onze vervanger is een maatje groter: een prachtige bus waar we met 9 mensen mee weg kunnen, en dan is er óók nog plek voor de honden, en wat boodschappen en noem maar op...
We zijn hem al goed aan het inrijden (hij was véél te schoon) en hebben al een paar uitstapjes gemaakt.
Als jullie trouwens nog leuke ideeën hebben voor een uitje, bijvoorbeeld een plek waar we met de honden heen kunnen, of een geweldig zwembad, of een leuk museum, dan horen we dat graag...
Vakantie
2013/12/30 12:37:27
Avondzonnetje aan het strandWij sloten het jaar af met een weekje welverdiende vakantie, en omdat we zon, zee en strand zochten werd het Gambia. Het was heerlijk, warm, exotisch en we hebben er volop van genoten.
Oppassers van huisoppas.nl hebben die week op al onze dieren en op het huis gepast. Dat is geweldig goed bevallen: zij hadden het erg naar hun zin en wij troffen bij thuiskomst huis, haard en have in topvorm aan.
Je zou zo weer plannen gaan maken voor de volgende vakantie....
333 Totaal items 1  2  3  4  5  ...  17 
Zus en zo
Mens en dier
Bloem en plant
Mei, 2009
Juni, 2009
Augustus, 2009
September, 2009
Oktober, 2009
November, 2009
December, 2009
Januari, 2010
Februari, 2010
Maart, 2010
April, 2010
Mei, 2010
Juni, 2010
Juli, 2010
Augustus, 2010
September, 2010
Oktober, 2010
November, 2010
December, 2010
Januari, 2011
Februari, 2011
Maart, 2011
Mei, 2011
Juni, 2011
Augustus, 2011
September, 2011
Oktober, 2011
November, 2011
December, 2011
Januari, 2012
Februari, 2012
Maart, 2012
April, 2012
Juni, 2012
Augustus, 2012
September, 2012
November, 2012
Januari, 2013
Februari, 2013
Maart, 2013
Mei, 2013
Juli, 2013
September, 2013
Oktober, 2013
November, 2013
December, 2013
Januari, 2014
Februari, 2014
Juni, 2014
Juli, 2014